laborator distrus/fotografie facebook.com/dazv.gov.ua

În zona de excludere, invadatorii ruși au jefuit și distrus cel mai nou laborator în valoare de 6 milioane de euro.

Acest lucru este raportat de către Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere.

“Ocupanții ruși au jefuit și distrus cel mai nou laborator analitic Central din Cernobîl, care este un complex unic, cu capacități analitice puternice, poate oferi servicii în orice etapă a managementului RW, de la condiționare la înmormântare, precum și în etapa de cercetare și dezvoltare tehnologică”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că acest proiect, care vizează îmbunătățirea infrastructurii pentru gestionarea deșeurilor radioactive, a fost implementat cu succes în 2015.

“Aproape 100 de unități din cele mai moderne echipamente analitice de cost, care nu au analogi în Europa”, a spus agenția.

Astfel, laboratorul a îndeplinit funcții strategice și unice.

În special, caracterizarea probelor de deșeuri radioactive din zona de excludere de la Cernobîl prin indicatori fizici, chimici și radiații; asistență analitică în verificarea conformității stării pachetelor de deșeuri condiționate cu specificațiile; dezvoltarea metodelor necesare pentru monitorizare și standardizare.

În plus, furnizarea de servicii analitice în materie de expertiză de stat a siguranței nucleare și a radiațiilor și controlul asupra îndeplinirii condițiilor de licență în implementarea activităților în domeniul managementului RW; consultanță pentru autoritățile guvernamentale cu privire la modalitățile de implementare a conceptului de dezvoltare a zonei de excludere (reînhumarea RW, alegerea unui sit pentru crearea unui teren de înmormântare a RW, monitorizarea zonei de excludere etc.); Suport expert-analitic și metodologic pentru participanții la procesul de manipulare a materiilor prime (obiecte ale zonei de excludere, Naek Energoatom etc.).

“Pe baza laboratorului au existat probe extrem de active și probe de radionuclizi, care astăzi sunt în mâinile inamicului, care, sperăm, se va face rău și nu lumii civilizate”, a adăugat Departamentul.Anterior, Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară a avertizat că, în viitor, fondul de radiații din zona de Excludere a centralei nucleare de la Cernobîl s-ar putea deteriora semnificativ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.