REUTERS

Ocupanții ruși au fost alungați de la Kiev de pe malul drept al Niprului la o distanță de până la 70 de kilometri.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat la un briefing de la Kiev de către șeful adjunct al Statului Major al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Alexander Gruzevich.

el a menționat că capturarea Kievului este una dintre cele mai importante sarcini strategice pentru inamic:

“Cine vrea să decapiteze cu o singură lovitură, și apoi dicta termenii lui, dar planul a eșuat. Kiev, ca ocupanții planificate, nu a renunțat în trei zile.”

“Am zădărnicit complet planurile inamicului. Astăzi, pe malul drept al râului (Nipru), inamicul a fost oprit timp de aproape 70 km, iar banda inelară exterioară a fost extinsă la 70 km, ceea ce face imposibilă tragerea, cu excepția rachetelor, în capitala noastră”, a subliniat Gruzevich.

“Avem un avans mic pe malul stâng, dar acum l-am eliminat. Deci, puteți fi calm. Dar inamicul a trecut la a doua tactică: împușcarea cinică a infrastructurii noastre”, a spus Gruzevich.

el a mai spus că fiecare oraș de la marginea Kievului este pregătit ca un nod de rezistență.

“Comandantul nostru călătorește în jurul Kievului și regiunii Kiev în fiecare zi, verifică starea de pregătire și vă pot asigura că inamicul nu va merge mai departe. Va fi oprit. Toate comunitățile declară în unanimitate că nu vor lăsa inamicul să treacă mai departe”, a subliniat Gruzevich.

În plus, el a spus că a fost creat un grup de trupe pentru apărarea Kievului și a regiunii Kiev.

“Au fost create două cercuri de apărare, unde inamicul este oprit și nu are succes. În unele zone, și aceasta este direcțiile Brovarsky și Borispol, inamicul a refuzat în general să întreprindă acțiuni ofensive active”, a subliniat Gruzevich.

anterior a fost raportat că de la începutul invaziei pe scară largă a trupelor ruse de la Kiev, 222 de persoane au fost ucise, 60 dintre ele civili. Ucis, inclusiv patru copii.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.