ocupanții au început să elibereze rezidenții Mariupol din oraș/REUTERS photo

Ocupanții ruși au încetat să blocheze activitatea” coridorului verde ” pentru rezidenții Mariupol. Câteva zeci de mașini au reușit deja să părăsească orașul.

Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko.

“Începând cu ora 13 00, avem confirmarea efectivă a respectării de facto a regimului tăcerii în direcția coridorului umanitar pentru transportul privat de – a lungul rutei Mariupol (plecare spre satul Melekino – satul Portovskoye-satul. Mangush – Berdyansk-Zaporozhye). În prezent, peste 50 de mașini private au trecut deja de Berdyansk și se deplasează în direcția Zaporozhye. Ca de acum, trecerea de puncte de control nu cauzează probleme”, a spus Andryushchenko.

El a menționat, de asemenea, că toți locuitorii Mariupol așteaptă primul ajutor, cazare în Zaporozhye.

Andryushchenko a subliniat, de asemenea, că autoritățile locale nu pot garanta Oficial securitatea în direcția acestui coridor.

“Dar acesta este singurul coridor care are aprobare oficială și funcționează de fapt astăzi. De aceea, vă informăm despre posibilitatea de a utiliza informațiile în cazul unei decizii independente privind evacuarea prin transport propriu”, a adăugat el.

Primăria Mariupol a raportat ulterior că peste 160 de mașini private au reușit să plece în drum spre orașul Berdyansk.

După cum a raportat UNIAN, în ultimele zile Mariupol a rămas complet blocat atât pentru evacuare, cât și pentru încărcătura umanitară.

pe 13 martie, convoiul umanitar care se îndrepta spre Mariupol s-a întors din nou la Berdyansk.

“un convoi cu încărcătură umanitară și autobuze de evacuare va continua să se mute în oraș”, a menționat poliția în dimineața zilei de 14 martie. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.