inamicul ataca în direcția așezărilor Bakhmut , Soledar și Lisichansk/fotografie t.me/informnapalminamicul a condus ofensiva în direcția așezărilor Bakhmut , Soledar și Lisichansk/foto t.me/informnapalm

Invadatorii ruși din direcția Donetsk și-au concentrat eforturile principale în zona orașului Severodonetsk și au încercat să preia controlul unei secțiuni a malului stâng al râului Seversky Donets.

Acest lucru este menționat în Rezumatul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

“În direcția Donetsk, inamicul și-a concentrat principalele eforturi în zona orașului Severodonetsk. Sub acoperirea focului de artilerie, a efectuat operațiuni de asalt în zonele rezidențiale din partea de est a orașului. Are succes parțial, ostilitățile active continuă. Inamicul avansa în direcția așezărilor Bakhmut, Soledar și Lisichansk. Nu are succes, sa mutat în poziții ocupate anterior. Am încercat să preiau controlul asupra unei secțiuni a malului stâng al râului Seversky Donets și să creez Condiții pentru forțarea acestuia de către principalele forțe ale grupului”, se spune în raport.

Citește și:  Rusia a transferat până la 20 BTG în direcția slavă: intenționează să reia ofensiva Rusia a transferat până la 20 BTG în direcția slavă: intenționează să reia ofensiva prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie - Ambasador Primele arme vor fi livrate din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie-Ambasador Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută APU să protejeze cerul Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută AFU să protejeze cerul

De asemenea, se remarcă faptul că, în direcția Limansky, invadatorii au folosit artilerie cu rachete și butoaie în zonele așezărilor Shchurovo și Brusovka. Inamicul nu a efectuat operațiuni militare active în direcțiile Avdeevsky, Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye. Atacurile de la mortare, baril și artilerie cu rachete au fost înregistrate în zonele așezărilor Peski, Nikolaevka, Poltavka și Pokrovskoye.

“În direcția Bugului sudic, inamicul se află în defensivă, în unele zone încearcă să recâștige pozițiile pierdute. A efectuat daune de foc de artilerie și a activat recunoașterea aeriană. În direcția basarabeană, situația nu a suferit modificări semnificative. Nu există semne de formare a grupurilor ofensive de către inamic”, a raportat Statul Major General.

În același timp, principalele eforturi ale grupurilor navale inamice din zonele Mării Negre și Mării Azov se concentrează pe sarcinile de izolare a zonelor de luptă și de blocare a transportului civil în partea de nord-vest a Mării Negre.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.