soldații ucraineni continuă să țină în siguranță granițele ocupate/foto REUTERS

Astăzi, pe 14 martie, trupele de ocupație rusești au încercat să străpungă apărarea apărătorilor ucraineni în direcția Donetsk. Inamicul a suferit pierderi considerabile.

Acest lucru este raportat de gruparea Operațional-tactică “Vostok”.

“Astăzi, începând cu ora 17.00 din 14 Martie, în zona de responsabilitate a grupului operațional-tactic “Vostok”, trupele de ocupație rusești au încercat să străpungă apărarea apărătorilor ucraineni în direcția Donetsk. În timpul respingerii acțiunilor ofensive, inamicul a pierdut până la 100 de personal, 2 tancuri, 3 vehicule de luptă pentru infanterie și 1 transportor blindat. După o încercare nereușită de a ne străpunge apărarea, inamicul s-a retras”, se spune în mesaj.

Se remarcă faptul că, datorită acțiunilor de succes ale soldaților noștri, inamicul care a încercat să atace în direcția Volnovakha a fost descoperit la timp. Ca urmare a bătăliei, 4 vehicule de luptă pentru infanterie și până la două plutoane de infanterie au fost distruse.

“Tot în timpul zilei, aviația și artileria ucraineană au provocat daune provocate de foc acumulării de echipamente militare și coloane inamice. În special, focul de artilerie a distrus o coloană de sprijin-mai mult de 12 unități de echipamente auto. După ce au suferit pierderi, grupurile tactice de batalion ale celei de-a 336-a brigăzi Marine Separate și a 11-a SeparateBrigada de asalt aeriană a Forțelor Armate ruse s-a retras. Soldații ucraineni continuă să dețină în mod fiabil granițele ocupate și să provoace daune maxime forței de muncă și echipamentelor ocupanților ruși. Luptele continuă”, a remarcat grupul operațional și tactic Vostok.Anterior, UNIAN a raportat deja că investigatorul Bellingcat a declarat panică în Kremlin și a numit două scenarii pentru Putin.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.