ocupanții desfășoară acțiuni ofensive în estul Ucrainei pentru a captura întregul teritoriu al regiunilor Donetsk și Luhansk/fotografie din canalul Telegram al lui Sergey GaidaiOcupanții desfășoară acțiuni ofensive în estul Ucrainei pentru a confisca întregul teritoriu al Regiunilor Donetsk și Luhansk/fotografie de pe canalul Telegram al lui Sergey Gaidai

Lupta pentru frontieră continuă în direcția Severodonetsk. În același timp, inamicul a încercat fără succes să asalteze Voivodovka.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Se remarcă faptul că inamicul desfășoară acțiuni ofensive în estul Ucrainei pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donetsk și Luhansk și pentru a ține coridorul terestru între aceste teritorii și Crimeea ocupată.

“Lupta pentru frontieră continuă în direcția Severodonetsk. Inamicul încearcă să îmbunătățească situația tactică, să profite de oraș și să creeze condiții favorabile pentru dezvoltarea în continuare a acțiunilor ofensive în direcția așezărilor Liman și Severodonetsk. El a făcut o încercare nereușită de a asalta așezarea Voevodovka. Nu a avut succes. S-a mutat în poziții ocupate anterior”, se spune în mesaj.

Situația în alte zone de luptă

Cea mai mare activitate este observată în direcțiile Slobozhansky și Donetsk. Există o mare probabilitate de atacuri cu rachete asupra infrastructurii civile și militare în toată Ucraina.

Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcțiile Volyn și Polessky, nu au fost dezvăluite semne de formare a grupurilor ofensive.

În direcția Seversky, situația nu sa schimbat. Inamicul ține polițiștii de frontieră ai Serviciului Federal de securitate la punctele de control și în zonele de frontieră din regiunile Bryansk și Kursk din Rusia. Efectuează echipamente de inginerie și fortificare a pozițiilor defensive în apropierea frontierei de stat a Ucrainei.

“Inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive în direcția Slobozhansky. Conduce apărarea. Principalele eforturi continuă să se concentreze pe prevenirea avansului trupelor noastre în direcția frontierei de Stat a Ucrainei”, a declarat Statul Major General.

În direcția Izyum, reaprovizionarea stocurilor de mijloace materiale și tehnice continuă, pregătirea unităților pentru acțiuni ofensive ulterioare în direcțiile Izyum – Barvenkovo și Izyum – Slavyansk. Inamicul efectuează recunoaștere aeriană.

în direcția Limansky, inamicul încearcă să avanseze cu o luptă în zonele așezărilor Alexandrovka și Shandrigolovo.

În direcția Bakhmut, invadatorii au efectuat fără succes operațiuni militare în zona așezării Toshkovka.

În direcția Avdiivka, ocupanții ruși încearcă să îmbunătățească situația tactică în zonele așezărilor Novoselovka, Novoselovka al doilea și Verkhnetoretskoye. Lupta continuă acolo.

“În direcțiile Novopavlovsky și Zaporizhia, anumite unități inamice își regrupează trupele pentru a se pregăti pentru acțiuni active suplimentare. Este de așteptat să crească gruparea specificată în detrimentul unităților care au îndeplinit sarcini în zona orașului Mariupol”, se spune în mesaj.

În direcțiile Yuzhnobugsky și Tavrichesky, inamicul regrupează unitățile existente pentru a îmbunătăți poziția tactică a trupelor sale.

“Este în creștere daune de incendiu și sisteme de apărare aeriană, îmbunătățirea echipamentelor de inginerie de poziții. Pentru a preveni transferul unităților forțelor de apărare ale Ucrainei în alte direcții, încătușarea lor, desfășoară acțiuni demonstrative”, notează Statul Major General.

în direcția Basarabiei în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, situația a rămas neschimbată.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, a declarat că în Regiunea Luhansk, forțele de apărare se pregătesc pentru ofensive mai puternice ale ocupanților ruși în următoarele trei-patru zile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *