fals

Rușii răpesc masiv bărbați de vârstă militară în teritoriile ocupate temporar – reînnoiesc fondul de schimb și se pregătesc pentru 9 mai.

Acest lucru este raportat de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

“Măsuri de filtrare” pe scară largă se desfășoară în teritoriile ocupate din regiunile Kharkiv, Zaporizhia, Kherson, Mykolaiv, Luhansk, Donetsk. Victimele invadatorilor sunt cel mai adesea bărbați de vârstă militară. În primul rând, veterani ai ATO/OOS, foști ofițeri militari și de aplicare a legii, activiști pro–ucraineni.

Potrivit datelor de informații, peste 300 de activiști pro-ucraineni și veterani ai ATO/OOS se află în incinta Centrului de detenție temporară din Kherson. Sunt interogați și torturați.

O situație similară se află în satul Velikaya Lepetikha, Regiunea Kherson. Ocupanții au înființat acolo o tabără de filtrare, iar funcționarea sa este asigurată de aproximativ 400 de militari ruși îmbrăcați în uniforma Rosgvardiya. Ei caută și rețin bărbați de vârstă militară, apoi îi scot în masă în direcția Crimeei ocupate.

Scopul principal al acestor acțiuni este “reaprovizionarea fondului de schimb”. Ostaticii ucraineni sunt planificați să fie schimbați pentru criminali de război ruși. Chiar dacă ucrainenii nu au luat parte la lupte în 2022″, a menționat serviciul de informații.

Probabil, deținuții sunt folosiți în organizarea propagandei “paradele Victoriei”. Potrivit informațiilor, aceștia ar putea încerca să-i transmită ca “prizonieri de război” și să-i conducă pe străzile orașelor ocupate. Evenimente similare au avut loc la Donetsk în 2014. Apoi, după numeroase torturi, eroii ucraineni au fost forțați să meargă de-a lungul străzii centrale din Donetsk, unde au fost supuși batjocurii și umilinței.

După cum a raportat UNIAN, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk (anumite districte din regiunea Donetsk), ocupanții “mobilizează” cu forța figuri culturale, studenți și profesorii lor.

De asemenea, autoritățile de ocupație ale așa-numitelor “LNR” și “DNR” mobilizează minorii în formațiuni armate ilegale. Copiii care au fost membri ai cluburilor patriotice sunt trimiși la război.” Sunt deja morți printre ei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.