ISW a numit direcțiile în care ocupanții ruși au eșuat ofensive și atacuri/foto Ministerul Apărării din UcrainaISW numit direcțiile în care ocupanții ruși nu a reușit Ofensivele și atacurile/foto Ministerul Apărării din Ucraina

Ofensivele ocupanților ruși la nord de Slavyansk, la est de Seversk și asaltul la nord de Harkov au fost complet nereușite.

această opinie a fost publicată de analiștii Institutului pentru studiul războiului (ISW).

Potrivit acestora, acum trupele rusești rămân într-o pauză operațională din ostilitățile active din Ucraina.

“Ei (armata rusă – UNIAN) continuă să se regrupeze, să se odihnească, să re-echipeze și să restaureze. Cu toate acestea, ei continuă să bombardeze zone critice pentru a crea condiții pentru viitoarele operațiuni ofensive terestre. Și, de asemenea, efectuează atacuri limitate”, au remarcat experții.

Citește și:  Noua ofensivă în 2023: fostul consilier al ministrului de Interne a prezis cât va dura războiul O nouă ofensivă în 2023: fostul consilier al ministrului de Interne a prezis cât va dura războiul pierderile nu scad: Zelensky a vorbit despre situația din Donbass (video) Pierderile nu scad: Zelensky a vorbit despre situația din Donbas (video) un expert militar a spus dacă va exista o mobilizare generală în Rusia Un expert militar a spus dacă va exista o mobilizare generală în Rusia

După cum a scris UNIAN, consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat pe 11 iulie că Iranul va oferi în curând Rusiei “până la câteva sute de UAV-uri” și va învăța armata rusă să le folosească. Probabil, potrivit ISW, acest lucru va îmbunătăți recunoașterea aeriană rusă și acuratețea focului indirect din Ucraina.

În plus, forțele ruse au făcut ofensive terestre limitate și nereușite la nord de Slaviansk și la est de Seversk. Invadatorii au continuat loviturile aeriene și de artilerie în zona Bakhmut și Avdiivka și au efectuat mai multe atacuri terestre nereușite la nord de Harkov, a subliniat ISW.

“Ocupanții au efectuat probabil un atac sub un steag fals asupra centralei nucleare Zaporozhye din Energodar ocupat. Surse ruse și ucrainene au raportat, de asemenea, că mai mulți ofițeri ruși au fost uciși la Herson pe 10 iulie ca urmare a grevelor ucrainene. În același timp, trupele ucrainene au continuat să lovească depozitele de muniții rusești în direcția sudică”, au remarcat analiștii.

Anterior, sa raportat că trupele rusești încearcă să dețină poziții în direcția sudică, nu au comis acțiuni ofensive.

Potrivit ISW, forțele de ocupație ale Federației Ruse se confruntă cu o creștere a dezertării și neascultării în rândul personalului. Mișcarea de rezistență împiedică rușii să consolideze controlul administrativ asupra teritoriilor ocupate. Partizanii ucraineni “vânează” cu succes colaboratorii și ocupanții.  

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *