Rus Facebook Foto/Alexander Tkachenko

invadatorii ruși au tras o rachetă la un cimitir evreiesc din Gluhov. 

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina Oleksandr Tkachenko pe rețeaua socială Facebook. 

“Rashiștii tocmai au lovit un cimitir evreiesc din Gluhov cu o rachetă. Aceasta este o altă dovadă directă că nu există nimic sacru în Rusia și, de asemenea, că nu sunt absolut diferiți de fasciștii care au distrus evreii în urmă cu 80 de ani”, a spus Tkachenko. 

Ministrul a menționat că evreii, victime ale pogromului din 1918, sunt îngropați pe teritoriul acestui cimitir. 

“Înmormântarea în masă este și mormântul lui Tzaddiks Menachem-Nohim-David Geselev și Israel-Dov-Ber Nokhimov Shumyatsky. Nu este doar un monument istoric, este un simbol special pentru întregul popor evreu”, a subliniat Tkachenko. 

 false

“Dovada că toate forțele superioare sunt încă de partea noastră este că mormintele principalilor tzaddiks au supraviețuit. Este într-adevăr un miracol după o astfel de lovitură. Localnicii stau încă în adăposturi pentru bombe, pentru că sirenele nu se opresc”, a subliniat ministrul. 

 fals

“Rusia continuă să-și dovedească esența slabă. Comunitatea internațională trebuie să răspundă urgent la astfel de infracțiuni. Pentru că dacă răul nu este oprit, va distruge totul în calea sa”, a adăugat Tkachenko. 

după cum a raportat UNIAN mai devreme, în seara zilei de 8 mai, trupele inamice au tras asupra polițiștilor de frontieră ucraineni din regiunile Sumy și Chernihiv de pe teritoriul Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *