în fiecare zi crește numărul copiilor morți/fotografie ilustrativă/REUTERS

În dimineața zilei de 21 martie 2022, 115 copii au fost uciși ca urmare a unei noi etape a războiului Rusiei cu Ucraina. Numărul răniților din ultimele zile a crescut la 148. 

Acest lucru este raportat de către Biroul Procurorului General al Ucrainei. 

Se știe că cei mai mulți copii au suferit în regiunea Kiev – 58. În Kharkiv – 38, Donetsk -29, Chernihiv – 31, Mykolaiv – 22, Kiev – 16, Jitomir – 15, Herson – 15 și Sumy-14 regiuni.

Sâmbătă, 19 martie 2022, ocupanții ruși au aruncat bombe asupra școlii de artă numărul 12 din Districtul stâng al orașului Mariupol. La momentul bombardamentului, mai mult de patru sute de locuitori locali – majoritatea femei, copii și vârstnici – stăteau în adăpostul de bombe al școlii.

clădirea a fost distrusă, erau oameni sub dărâmături, dar nu există încă informații despre victime și morți.

În plus, Procuratura Generală raportează că, în urma bombardamentelor și bombardamentelor rusești, 530 de instituții de învățământ au fost avariate până acum, dintre care 72 au fost complet distruse.

Mai presus de toate, instituțiile de învățământ din regiunile Donetsk, Kharkiv, Mykolaiv, Sumy, Kiev, Kherson, Chernihiv și Kiev au cedat distrugerii. 40 de instituții pentru copii orfani au fost avariate.

reamintim, un profesor din Chernihiv a salvat 30 de copii dintr-un adăpost și i-a dus la Ivano-Frankivsk.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.