Istoricul spune că Putin lasă Alianța nici o altă alegere /foto REUTERSIstoricul spune că Putin lasă Alianța nici o altă alegere/foto REUTERS

NATO va fi forțat să meargă la război împotriva Rusiei – dictatorul Putin nu lasă Alianța altă cale de ieșire cu acțiunile sale agresive.

Această opinie a fost exprimată de istoricul American de origine rusă Yuri Felshtinsky într-un interviu cu Alesa Batsman.

“Văd o evoluție destul de rapidă a evenimentelor, care va duce la intrarea NATO în acest război ca NATO, nu doar ca state individuale care ajută Ucraina cu arme, acolo, bani”, a spus el.potrivit lui, viitoarea decizie a NATO de a intra în război va fi dictată de acțiunile lui Putin.

“Nu pentru că NATO visează să intre în acest război, nu. NATO dorește ca acest război să nu se extindă dincolo de granițele Ucrainei în orice caz”, a explicat Istoricul.

De asemenea, el prezice că Putin ar putea începe un război împotriva Moldovei înainte de sfârșitul agresiunii din Ucraina. 

“Cred că Putin va începe lupta împotriva Moldovei chiar înainte de a termina – din punctul său de vedere – “operațiunea militară” din Ucraina, pentru că nu va termina niciodată acolo cu tine. El nu poate acapara Ucraina, nu are puterea să facă acest lucru”, a spus el.

“Este ca și cum o va face cu perseverență și cruzime, dar nu are puterea de a învinge Ucraina, dar are suficientă putere pentru a începe un război în Moldova, există deja, de fapt, trupele sale în Transnistria și există populație rusă acolo, pașapoartele au fost eliberate de mult timp pentru a provoca un conflict militar mai târziu. Și după aceea, Putin va prezenta un ultimatum despreretragerea Statelor Est-Europene care au aderat la NATO după 1991 din NATO”, crede Felshtinsky.anterior, președintele SUA și conducerea NATO au declarat în repetate rânduri că Alianța nu intenționează să participe la războiul împotriva Rusiei și să-și trimită trupele în Ucraina. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *