pierderile în creștere pot afecta și mai mult moralul ocupanților pierderile în creștere pot afecta și mai mult moralul ocupanților

Pierderile crescânde în rândul ofițerilor juniori ruși vor reduce și mai mult capacitățile Rusiei și vor duce la un declin moral suplimentar.

Acest lucru este menționat în raportul experților americani ai Institutului pentru studiul războiului.

“Ministerul britanic al Apărării a anunțat pe 30 mai că trupele rusești au suferit pierderi uriașe în rândul ofițerilor de mijloc și juniori. Ministerul Apărării al Marii Britanii a raportat că ofițerii de la nivelul Batalionului și brigăzii continuă să avanseze și în zona periculoasă — în loc să comande din spate și să delege autoritatea ofițerilor de rang inferior—datorită faptului că ofițerii ruși superiori le impun “fără compromisuriresponsabilitatea ” pentru acțiunile lor. Ministerul britanic al Apărării a raportat, de asemenea, că ofițerii juniori sunt responsabili pentru operațiunile tactice de nivel scăzut din cauza lipsei de profesionalism și modernizare în forțele armate ruse și că pierderile continue ale acestor ofițeri juniori vor complica comanda și controlul, în special în batalion. Grupurile tactice (BTG) sunt adunate de la supraviețuitori din alte câteva unități”, se arată în raport.

ISW a evaluat anterior că demoralizarea continuă, comanda și controlul slab în rândul trupelor rusești pot oferi forțelor ucrainene oportunități de a efectua contraofensive rezonabile, mai ales că armata rusă continuă să investească resurse în lupta pentru Severodonetsk în detrimentul eforturilor din alte domenii.

“Disidența internă în cercurile militare rusești, susținând că Kremlinul nu face suficient pentru a câștiga războiul, continuă să crească. Fostul ofițer al Serviciului Federal de securitate (FSB) al Rusiei Igor Girkin (cunoscut și sub numele de Strelkov) a condamnat declarațiile ministrului rus de Externe Serghei Lavrov că prioritatea “operațiunii speciale” din Ucraina este eliberarea Donbass. Girkin a declarat,că Kremlinul a abandonat fundamentele ideologice ale conflictului, concentrându-se pe Donbass, și nu pe întreaga Ucraina. Girkin s-a plâns că oficialii de la Kremlin nu mai pun la îndoială legitimitatea existenței Ucrainei și că conceptele de “denazificare” și “demilitarizare” au fost uitate. Girkin a acuzat Kremlinul de o politică de calmare și a spus că amenințarea cu înfrângerea continuă să crească”, a reamintit raportul.

Potrivit experților, dezacordul lui Girkin simbolizează schimbările în curs de desfășurare în cercurile entuziaștilor militari ruși și foștilor militari. 

“După cum a raportat anterior ISW, Kremlinul și-a revizuit în mod repetat obiectivele războiului din Ucraina în jos din cauza eșecurilor de pe câmpul de luptă. Kremlinul se confruntă din ce în ce mai mult cu nemulțumirea nu a rușilor care se opun războiului în ansamblu, ci a figurilor militare și naționaliste nemulțumite de pierderile Rusiei și nemulțumite de atitudinea schimbătoare a Kremlinului față de război. Oficialii ruși sunt din ce în ce mai incapabili să folosească aceleași justificări ideologice pentru invazie în fața eșecurilor clare, iar lipsa realizărilor militare concrete din Ucraina va continua să alimenteze nemulțumirea internă cu războiul”, se arată în raport.

În general, în ultima zi de analiză a situației din Ucraina, experții au ajuns la următoarele concluzii:

reamintim ,potrivit șefului Ova Luhansk, Serghei Gaidai, invadatorii ruși au reușit să avanseze în interiorul Severodonetsk, în Regiunea Luhansk.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.