Italia va preda obuzierele NATO FH70 Ucrainei/foto t.me/Tsaplienko Italia va preda obuzierele NATO FH70 Ucrainei/foto t.me/Tsaplienko

Guvernul Italian pregătește un nou (deja al 3-lea la rând) pachet puternic de asistență militară pentru Ucraina. Este de așteptat ca acesta să fie anunțat pe 19 mai.

Lista completă este clasificată, dar se știe în mod sigur că va include cu siguranță obuziere FH70, mortare, MANPADS Stinger, mitraliere, SUV-uri blindate Lince, precum și muniție.

Potrivit corespondentului militar Andrey Tsaplienko, FH70 este un sistem de artilerie învechit în comparație cu M777 American-britanic, cu toate acestea, datorită încărcării automate a obuzelor, un echipaj experimentat poate trage focuri la fiecare 10 secunde.

FH70 lovește cochilii explozive de 43 de kilograme L15A1. Intervalul maxim de zbor este de 24-30 km, în funcție de proiectile. Apropo, sistemul este în serviciu cu armatele din Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia, Estonia, Norvegia, Olanda și o serie de alte țări.

O altă tehnică, nu mai puțin promițătoare, este SUV-urile blindate Lince menționate mai sus, capabile să reziste minelor. Ocupanții au, de asemenea, astfel de echipamente în echipamentul lor, dar majoritatea au fost în cele din urmă date forțelor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Cu o zi înainte, Ministerul Apărării și Ministerul Afacerilor Interne au declarat începutul celei de-a treia faze decisive a războiului. Potrivit lui Alexey Reznikov, AFU ar trebui să se bazeze pe propriile forțe pentru următoarele săptămâni, în timp ce armele grele furnizate de Occident vor egaliza forțele din față.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.