Ucraina a protejat în mod fiabil aeroporturile capitalei/foto Unian, Alexander TitUcraina a protejat în mod fiabil aeroporturile capitalei/foto UNIAN, Alexander Sinitsa

Trupele ruse, care au încercat să ocupe Kievul, nu au reușit să captureze principalele aeroporturi ale capitalei – în Zhuliany și Borispol. Ei erau sub protecția fiabilă a Forțelor Terestre și aeriene.

expertul militar Oleg Jdanov a povestit despre acest lucru în canalul său Youtube.

“Tocmai pentru că” Zhuliany ” se află în limitele orașului, parașutiștii ruși nu ar putea zbura la aeroport. A fost protejată de apărarea aeriană de la Kiev, care “lovea” aici și doborârea a tot ce putea fi doborât. Prin urmare, au încercat să aleagă locuri mai îndepărtate”, a explicat el.

“Apropo, aeroportul Boryspil este, de asemenea, foarte bine protejat de sistemul de apărare aeriană. Au lansat chiar și o lovitură de rachete separată acolo, încercând să slăbească sistemul de apărare aeriană din Boryspil, dar nu s-a întâmplat nimic. Plus Boryspil este destul de departe. Desigur, este mai aproape decât Vasilkov, dar destul de departe de Kiev… Nu a existat nicio șansă de a intra în “Zhuliany” din oraș aici. În Boryspil, a fost protejat de apărarea aeriană și de forțele noastre de apărare terestră”, a adăugat Jdanov.

Potrivit expertului, militarii ucraineni au reușit să organizeze chiar apărarea aerodromului din Gostomel în prima zi de agresiune la scară largă și să distrugă aterizarea inamicului acolo.

În ceea ce privește aeroporturile Boryspil și Kiev, ei, spune Zhdanov, s-au dovedit a fi inaccesibili rușilor, așa că inamicul nici măcar nu a încercat să-i captureze.

anterior, jurnaliștii au aflat dacă Ucraina se pregătea pentru un război pe scară largă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.