un coridor umanitar sigur din regiune nu a fost încă convenit/photo Center for Strategic Communications and Information Security securityUn coridor umanitar sigur din regiune nu a fost niciodată convenit încă/Centrul foto pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor

aproximativ jumătate din populație rămâne în regiunea Herson astăzi.

Acest lucru a fost anunțat în aerul teledonului informațional de către primul vicepreședinte al Consiliului Regional Kherson, Yuri Sobolevsky.

Citește și:  operațiune specială în regiunea Kherson: cercetașii au eliberat cinci ucraineni din captivitate Operațiune specială în regiunea Herson: cercetași eliberat cinci ucraineni din captivitate  expert militar a spus cum Podul Crimeei poate fi distrus (video) Un expert militar a spus cum Podul Crimeei poate fi distrus (video)  un depozit de muniții rusești încă explodează în Novaya Kakhovka - șeful Herson OVA Un depozit de muniție rus este încă explodează în Novaya Kakhovka – șeful Herson OVA pădurile și câmpurile ard: incendiile fac ravagii în mod constant în regiunea Kherson din cauza bombardării ocupanților pădurile și câmpurile ard: incendiile fac ravagii în mod constant din cauza bombardării ocupanților din regiunea Kherson

“Avem statistici diferite de fapt. Ceea ce este confirmat este statisticile persoanelor care s – au înregistrat ca IDP (persoane strămutate intern-UNIAN). Dar astăzi înțelegem că nu toți oamenii se înregistrează, deci aproximativ 50% din populație rămâne astăzi în regiunea Herson”, a spus Sobolevsky.

El a adăugat că acum există o singură rută de evacuare, cu excepția Crimeei, prin Vasilevka în regiunea Zaporozhye.

În plus, Sobolevsky a reamintit că un coridor umanitar sigur din regiune nu a fost niciodată convenit.

situația din Regiunea Herson:

Pe 12 iulie, primarul din Melitopol a raportat că ocupanții nu lasă oamenii să treacă prin punctul de control din Vasilevka.

Pe 10 iulie, vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereshchuk, a cerut locuitorilor din Regiunea Herson, care se află sub controlul invadatorilor, să evacueze și a subliniat că apelul este legat de îngrijorarea pentru viața oamenilor și siguranța acestora, deoarece armata ucraineană intenționează să lanseze o contraofensivă.

În plus, ministrul Apărării Alexei Reznikov a declarat că președintele Vladimir Zelensky a ordonat armatei să ocupe zonele de coastă din sud, pentru că Ucraina adună milioane de forțe de luptă echipate cu arme occidentale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *