Ucraina se pregătea pentru războiul 2022?/fotografie a Ministerului Apărării al Ucrainei

Teza conform căreia Ucraina nu este pregătită pentru război a fost preluată cu bucurie de rivalii politici ai autorităților ucrainene, care încă încearcă să zdruncine situația din țară. 

Acest lucru este menționat în complotul proiectului Freeform.

“Ei vor să facă situația din interiorul țării și mai periculoasă și să se asigure că noi înșine schimbăm guvernul. Dacă nu o pot face, atunci trupele își vor face treaba”, a făcut această declarație Kirill Budanov, șeful Ministerului Apărării, la începutul toamnei 2021.

Și la 3 decembrie 2021, șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexey Reznikov, a declarat în Rada Supremă că există posibilitatea unei escaladări pe scară largă de către Federația Rusă. El a numit chiar termenul limită-sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Un alt lucru este că etapele specifice de pregătire nu au fost strigate la fiecare colț. Dar, cu numărul de agenți ai Kremlinului din Ucraina, nu ne putem imagina decât câte operațiuni ar fi fost efectuate în zadar dacă nu ar fi fost clasificate. 

Consilierul șefului OP, Alexey Arestovici, a declarat că forțele de apărare se pregăteau pentru război, iar apelul ascuns al rezerviștilor a fost efectuat și există multe lucruri pe care civilii nu le cunosc.

“s-a dovedit că exploziile din toată Ucraina din 24 februarie au luat prin surprindere majoritatea civililor. Dar departe de armată”, notează complotul.

Expertul militar Serghei Grabsky spune că prima grevă din 24 a căzut pe barăci goale, posturi de comandă goale și aeroporturi, ceea ce a scos de fapt forțele principale ale armatei ucrainene din grevă. Potrivit acestuia, începând cu 15 februarie, unele unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei au început efectiv să îndeplinească sarcini, recunoașterea tuturor zonelor de frontieră s-a intensificat. Câmpurile minate au fost așezate în apele Mării Negre și Azov.

“Acțiunile brigăzilor noastre de infanterie din zona Harkovului au anulat de fapt încercările inamicului de a ocoli Harkovul și de a pătrunde spre Nipru”, a spus Grabsky.

Se remarcă faptul că astăzi, în acele sectoare ale frontului în care a fost deja primită asistență militară străină, situația se schimbă dramatic. Ucraina dovedește în fiecare zi că este gata să-și apere pământurile. 

Amintiți-vă că Rusia a declanșat un război pe scară largă împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022. Dimineața acestei zile a început cu explozii în multe orașe ucrainene. Victimele invadatorilor nu sunt doar militari, ci și civili, deoarece Federația Rusă bombardează clădiri rezidențiale, spitale, școli și gări.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.