mormintele în masă lângă Mariupol sunt în creștere/ua.depositphotos.com Mormintele în masă lângă Mariupol sunt în creștere/ua.depositphotos.com

Mormintele în masă cresc lângă Mariupol. Majoritatea noilor morminte au fost înregistrate în luna mai în așezarea de tip urban din Crimeea veche.

Acest lucru este raportat de jurnaliștii proiectului Scheme.

Satelitul Planet Labs a făcut fotografii care arată că cele mai mari schimbări au avut loc în luna mai în vechea Crimeea.

Deci, în imaginea pe care satelitul a luat-o pe 8 mai, locul înmormântării în masă a crescut la 340 de metri lungime. Imaginea pentru 24 aprilie a fost de numai 200 de metri. Numărul de tranșee a crescut, de asemenea.

În plus, locul înmormântării în masă în apropierea satului Vinogradnoye, situat la est de Mariupol, a crescut. Aici, pe 6 mai, a fost înregistrată apariția unor noi tranșee.

Echipament militar rus a fost, de asemenea, reperat lângă cimitirul din Vinogradnoye. Potrivit experților militari, acestea pot fi vehicule de artilerie.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat civilii.

Rușii au comis atrocități în așezările ocupate – au împușcat, jefuit, violat și batjocorit civili, iar mormintele în masă au început să apară în apropierea orașelor și satelor.

Pe 21 aprilie, consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a declarat că ocupanții au organizat morminte comune ale locuitorilor Mariupol morți în satul Mangush. Potrivit acestuia, ” în zona drumului de ocolire, ocupanții au amenajat mai multe morminte comune de până la 30 de metri fiecare, iar camioanele iau cadavrele morților, de fapt, doar le aruncă în vrac.”

pe 25 aprilie, Consiliul Municipal Mariupol a arătat cum ocupanții ruși încearcă să ascundă amploarea genocidului din Mariupol, mascând cu “semne” un mormânt imens în Mangush.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *