Rusia bombardează obiecte civile Donetsk/foto: “tipic Donetsk”

Rusia a intensificat bombardarea Donețkului ocupat pentru a crea o criză umanitară acolo. Ulterior, ea va da vina pe Occident, care furnizează Ucrainei arme moderne.

această opinie a fost exprimată de jurnalistul Sergey Garmash în emisiunea Radio NV.

Potrivit lui Garmash, inamicul intenționează să pretindă că se presupune că aceste arme occidentale ucid civili în Donetsk.

În același timp, el a subliniat că Ucraina nu este interesată de bombardarea obiectelor civile ale orașului ocupat temporar.

“Nu putem, chiar dacă am vrea, să ne permitem să învelim Donetsk exact așa pentru a-l distruge, pentru că avem o lipsă severă de muniție, scoici. Din păcate, avem o mare problemă cu muniția. Acesta este primul. În al doilea rând, nu are rost să distrugem orașul, pe care îl vom recâștiga cu siguranță și va trebui să-l reconstruim. Nici măcar nu vorbesc despre faptul că mulți dintre noi avem casele noastre acolo, există prieteni, rude”, a explicat el.

Tactica rusă, potrivit lui Garmash, este de a lăsa pământul ars în urmă. Ucraina, a adăugat el, vizează exclusiv facilitățile militare. Jurnalistul numește avantajul APU în fața armelor moderne occidentale, care sunt mai puternice decât cele rusești. În acest sens, propaganda inamicului a lansat o campanie cu “bombardarea Donetsk”.

“Dacă urmați publicațiile din mass-media rusă (nu numai în limba rusă, ci și în cele de ocupație), atunci devine clar de ce ei înșiși bombardează Donetsk. Acum nu se concentrează pe faptul că Donetsk este decojit. <..."Acum se concentrează asupra faptului că Donețk și civilii săi sunt uciși de armele occidentale. Este clar de ce se face acest lucru - să învinovățim Occidentul pentru moartea civililor și, astfel, să provocăm un anumit context public în țările occidentale și să încetăm să ne furnizăm arme", a explicat Garmash.

După cum sa raportat, în ultimele săptămâni, multe districte din Donetsk, inclusiv centrul orașului ocupat, au fost supuse bombardamentelor rusești.

Zilele trecute, mass-media a raportat că în ultimele zile cel puțin șapte instalații au fost distruse în Donetsk ocupat, unde rușii au plasat stocuri semnificative de muniție din 2014-2015.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.