Politicianul și jurnalistul rus de opoziție Igor Yakovenko spune că astăzi Vladimir Putin nu poate învinge Ucraina – Acest lucru este evident. El a spus cum ar putea fi bătălia pentru Donbass.

Există o întrebare cu privire la cât de mult este pregătită armata ucraineană să provoace o înfrângere totală asupra celei rusești, a spus Yakovenko într-un interviu acordat Observer.

“Da, înfrângeri lângă Kiev, lângă Chernihiv au fost provocate. Dar acestea nu sunt suficiente înfrângeri pentru a putea vorbi despre o criză gravă și că regimul izbucnește deja la cusături. Nu”, a remarcat jurnalistul.

El prezice o perioadă foarte dificilă în războiul ruso-ucrainean din cauza sosirii călăului sirian Dvornikov, care este obișnuit cu distrugerea în masă a civililor.

“Cred că bătălia pentru Donbass se va desfășura în conformitate cu scenariul sirian, când va avea loc bombardarea covoarelor. Dvornikov nu poate face altceva. S-a comportat așa în Grozny, s-a comportat așa în Siria. Aici, însă, se va confrunta cu un adversar ușor diferit, deoarece sirienii care au rezistat nu aveau deloc echipament de apărare aeriană, nu existau avioane”, spune Yakovenko.

“De fapt, există termene aici. Pentru Putin, există un termen limită de 9 mai. Trebuie să facă ceva. Cel mai bun trofeu, un cadou pe care îl poate face în “Ziua Victoriei” este Mariupol și Slavyansk. Dar să sperăm că nu va reuși”, a rezumat politicianul de opoziție al Federației Ruse.

reamintim că Rusia intenționează să intre granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk. 

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a declarat că invadatorii ” vor să termine literalmente și să distrugă Donbass.”

“Pentru a distruge tot ceea ce a dat odată glorie acestei regiuni industriale. La fel cum armata rusă distruge Mariupolul, ei vor să distrugă alte orașe, alte comunități din regiunile Donețk și Luhansk”, a declarat Zelenski într-un mesaj video. 

șeful regiunii Luhansk, Serghei Gaidai, prezice, de asemenea, un scenariu “Mariupol” în întreaga regiune. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.