Alexander Makhov/Facebook Fotografie Alexander Makhov

jurnalistul Alexander Makhov a fost ucis de bombardarea ocupanților ruși.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a canalului TV Ukraina24, unde a lucrat Makhov.

“Alexandru a lucrat mulți ani pe canalele “Ucraina” și “Ukraina24″ și a acoperit evenimentele de pe prima linie. Alexandru a servit în Forțele Armate ale Ucrainei”, se spune în mesaj.

Se remarcă faptul că Makhov a fost singurul jurnalist care se afla la bordul avionului care efectua evacuarea din coronavirus Wuhan.

El a numit, de asemenea, o “vacanță scurtă” o călătorie de afaceri în Antarctica între munca din față.

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a comentat moartea jurnalistului și voluntarului ucrainean Alexander Makhov.

el a spus despre acest lucru în mesajul său video.

“Astăzi voi începe cu o poveste despre o persoană. Despre Alexander Makhov, un cunoscut jurnalist. Sunt sigur că ați văzut rapoartele sale pe canalele TV “Ucraina” și “Dom”. Este posibil să fi văzut comentariile sale, mesajele sale. El a fost întotdeauna așa – cu propria sa poziție. Patriotice și sincere. Și întotdeauna fără vanitate. Și el a fost întotdeauna printre cei mai curajoși, printre primii. Întotdeauna am lucrat în cele mai fierbinți locuri. Am încercat să aduc materiale reale. Lucruri puternice”, a spus Zelensky.

Potrivit președintelui, din prima zi a unui război pe scară largă, Makhov se afla pe front.

“Un voluntar. Un veteran al ATO. Luptător al Brigăzii 95 de asalt aerian. El vine din Regiunea Luhansk. El a simțit într-un mod special ce a însemnat acest război. Astăzi a murit în regiunea Harkov, în bătăliile de lângă stafide. Avea 36 de ani. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Lăsați-l pe fiul său Vladislav să știe: Rusia va răspunde pentru această moarte. Cu siguranță vom obseda pentruVictoria Ucrainei. Sunt sigur că a fost visul lui Alexander. Și o implementăm”, a subliniat șeful statului.

după cum a raportat UNIAN, la 1 aprilie, poliția a găsit cadavrul lui Max Levin în apropierea satului Huta. Anterior, ocupanții l-au ucis pe fotograf cu două fotografii din arme de calibru mic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *