Kadyrov nu a fost în Ucraina/REUTERS photo

Șeful Republicii Cecene, “infanteristul lui Putin” Ramzan Kadyrov nu s-a aflat pe teritoriul Ucrainei în ultima săptămână, deși a publicat videoclipuri provocatoare despre care se presupune că se află lângă Kiev.

Acest lucru este raportat de Ukrainska Pravda cu referire la surse din SBU și date de la serviciile online.

Pe 13 martie, propagandiștii lui Putin au distribuit masiv un videoclip în care cecenii ar fi raportat lui Kadyrov despre situația din Ucraina. Videoclipul ar fi fost filmat lângă Kiev. 

În același timp, autoritățile ucrainene nu au confirmat șederea lui Kadyrov în Ucraina. Cu toate acestea, consilierul șefului biroului președintelui, Alexey Arestovich, a promis că AFU îl va elimina pe Ramzan “don” Kadyrov dacă se află pe teritoriul statului nostru. El a răspuns rapid la declarația lui Arestovici.

“De ce “dacă”? Nu ai văzut împușcăturile sau ar trebui să bat la ușa ta?”,- A spus Kadyrov în rețelele sociale.

pe 14 martie, Kadyrov a spus că se află în Gostomel, la 25 km de Kiev.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei nu are informații sau Kadyrov a venit deloc în Ucraina. După cum a explicat consilierul șefului Ministerului, Vadim Denisenko, videoclipul este conceput pentru ca cecenii să se justifice pentru pierderi grele. Într-adevăr, în primele zile ale războiului, o parte semnificativă a Gărzii lui Kadyrov a fost învinsă lângă Kiev, în special, unul dintre generalii săi a fost ucis.

Potrivit surselor UP din SBU, Kadyrov folosește două numere de telefon. Datele operatorilor de telefonie mobilă ucraineni din ultimele 7 zile indică faptul că aceste numere Kadyrov nu au fost conectate la turnurile de comunicații ucrainene în roaming. 

Jurnaliștii au verificat țara și orașul în care se află numărul de telefon al lui Kadyrov folosind un serviciu online public. Acest serviciu generează un link care vă permite să localizați numărul imediat ce utilizatorul face clic pe link. În același timp, utilizatorul nu ghicește nimic, deoarece prin link merge la site-ul obișnuit specificat în link. 

“I-am scris lui Kadyrov un mesaj în mesagerul Telegram, ne-am prezentat ca jurnalist RIA Novosti și am adăugat un link la articol exact în ziua în care, potrivit lui Kadyrov, se afla în Ucraina și lângă Kiev”, notează publicația.

 mesaj către Kadyrov/photo UP

Kadyrov a urmat linkul, astfel încât publicația a primit date despre mișcarea sa. Datele obținute indică faptul că nu se afla în Ucraina.

 Kadyrov a fost în Grozny/photo UP

serviciul a dezvăluit următoarea geolocalizare a lui Kadyrov: Federația rusă, orașul Grozny.  

deci, Kadyrov mințit că el a fost în Ucraina.

după cum a raportat UNIAN, Kadyrov se afla la Grozny pe 15 martie, deși el însuși și-a anunțat sosirea în Ucraina în urmă cu câteva zile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.