KGB-ul din Belarus elimină ofițerii pro-ruși, dar riscul invaziei Belarusului în Ucraina rămâne/Foto getty imagesofițerii Pro-ruși sunt eliminați din KGB-ul din Belarus, dar riscul ca Belarus să invadeze Ucraina rămâne/Foto getty images

Singurul motiv pentru care liderul autoproclamat al Republicii Belarus, Alexander Lukashenko, poate da ordinul de a invada Ucraina este teama de a pierde “tronul”. Dictatorul se teme că președintele rus Vladimir Putin îl va îndepărta de la putere. Acum uzurpatorul ține KGB – ul Republicii Belarus, deoarece această structură este relativ liberă de influența rusă. În interiorul KGB, au început chiar epurările ofițerilor pro-ruși.

Astfel de informații au fost împărtășite de expertul militar Oleg Zhdanov în aerul teledonului național.

Potrivit acestuia, singurul lucru care îl înspăimântă pe Lukashenka este îndepărtarea de la putere: “acesta este aproape singurul argument pe care Putin îl are astăzi, cu excepția lichidării fizice. Prin urmare, Lukașenko caută un consens cu societatea, miliția poporului, spunând: “Dacă mă Protejați, vă garantez că nu vom merge la război cu Ucraina.”

Acum, KGB-ul din Belarus a început epurările printre ofițerii de nivel mediu și inferior. Forțele de securitate Pro-ruse sunt demise sub sloganul ” faceți loc pentru tineri.”

“De fapt, există puține forțe de securitate loiale Rusiei în anturajul lui Lukașenko. KGB-ul său este mai independent, de aceea îl ține”, a adăugat Jdanov.

Reamintim, potrivit președintelui Ucrainei Vladimir Zelensky, riscurile unui atac al Belarusului asupra țării noastre sunt minime acum. Acest lucru este declarat de către experți ucraineni și analiști, dar armata se pregătește pentru cel mai rău caz scenariu.

Între timp, Republica Belarus intenționează să mărească dimensiunea armatei la 80 de mii. Noile unități vor fi echipate cu echipamente și arme care sunt depozitate.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.