localnici împotriva ocupației Herson/foto de REUTERS localnici împotriva ocupației Herson/foto de REUTERS

Armata rusă a ocupat Kherson, situația din oraș și din regiune este turbulentă.

UNIAN transmite online evenimentele din Herson și din regiune pe 13 Mai pe fondul unei invazii pe scară largă a Federației Ruse:

Anterior, primarul Igor Kolykhaev a spus că mai mult de 40% din locuitorii din Herson ocupate temporar de ruși au părăsit orașul, alți cetățeni se unesc și să sprijine reciproc.

12:00 Ukrtelekom finalizează lucrările de renovare în regiunea Herson. Pentru ca oamenii rămași fără comunicare să poată primi servicii, inginerii au lăsat 250 de metri de cablu de la sol prin aer până la suporturile RES, relatează Ukrtelekom.

11:39  Comisarul Verkhovna Rada din Ucraina pentru Drepturile Omului a raportat că lucrătorii coloniei au confirmat informația că, pe 11 mai, armata rusă a intrat în centrul de detenție preventivă, a aruncat grenade paralizante în celule, a deschis focul de la mitraliere, a ucis un prizonier care a fost indignat de acest lucru. Potrivit Lyudmila Denisova, acum instituția se află sub conducerea unui colaborator Evgeny Sobolev, care a fost de acord să “conducă” Penitenciarulsistemul regiunii. Armata rusă a scos capul coloniei într-o direcție necunoscută. Muncitorii coloniei au refuzat să lucreze pentru autoritățile de ocupație și au scris rapoarte despre demiterea lor. Legătura cu instituția a fost pierdută. Ea a mai spus că săptămâna trecută a făcut apel la Ministerul Justiției cu o cerere de a lua măsuri pentru evacuarea prizonierilor în centrul de detenție preventivă și în alte instituții GKVD din Regiunea Herson.

10:34  Forțele Armate ale Ucrainei au un succes semnificativ în direcția Kherson în zona Alexandrovka”, a declarat deputatul Consiliului Regional Kherson, luptătorul tro Serghei Khlan. Cu toate acestea, el nu a anunțat detaliile, sugerând să aștepte rezumatul oficial al Statului Major General.

10: 20  Biroul Procurorului General raportează: “peste 646 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. În dimineața zilei de 13 mai 2022, numărul oficial al victimelor copiilor nu s – a schimbat-226. Numărul răniților a crescut-420. Copiii cei mai afectați au fost în regiunea Donetsk – 139, Kiev – 116, Harkov – 99, Chernihiv – 68, Herson – 48, Lugansk – 45, Mykolaiv – 44, Zaporozhye – 28, Sumy – 17, la Kiev – 16, Jitomir – 15. “

10:10  Locuitorii din Maly Kopanov, Veliky Klin și Gladkovka s-au organizat și au ajutat societatea Tauride să stingă un incendiu forestier. În această situație, nici șeful administrației militare regionale, nici deputații consiliului regional nu au putut face nimic, le-a spus Victoria Tkachenko bătrânului Public al districtului Gladkovsky Starostinsky.

9: 50  Primarul din Skadosk, care a plecat, spune că jumătate din populația aptă de muncă a părăsit orașul, dar există și vizitatori “nu există cifre exacte. Dar știu că jumătate din populația activă a părăsit orașul. Aceasta este de la 20 la 60 de ani. Dar o mare parte din populația în vârstă a rămas.” Amintiți-vă că primarul și-a părăsit orașul în urmă cu mai bine de o lună. Dar, potrivit rapoartelor mass – media, “există și cei care, dimpotrivă, vin aici din mai multe “puncte fierbinți” – în primul rând din Kherson. Ei lucrează în orașutilități și Departamentul de protecție socială a populației, de la distanță – Consiliul Municipal și Centrul de ocupare a forței de muncă. Grădinițele nu funcționează, educația în școli a fost finalizată la începutul lunii mai. Există magazine alimentare și piețe în oraș. Există o mulțime de mărfuri rusești pe rafturi, sunt mai multe decât cele ucrainene. ATB este închis. Fresh nu a funcționat din primele zile ale războiului. Există o bancă în Skadovsk – Privatbank. Nu pot primi bani pe o parte nu mai mult de 2000 UAH și numai clienții băncii. Dar trebuie să stai la coadă.”

9: 23  Ocupantul a încercat să petreacă un minut de informații politice pentru copiii din skadovskul capturat din regiunea Kherson. Dar apoi ceva a mers prost. Copiii nu au fost confuzi și au răspuns imediat orcului. “Spune-mi, cine este Stepan Bandera pentru tine?”,- întreabă invadatorul. “Tatăl nostru”, răspunde copilul.

9:04  În satul Bolshaya Alexandrovka, Regiunea Herson, Forțele Armate ale Ucrainei au dat o lovitură zdrobitoare depozitului de muniții al Federației Ruse. o rachetă care a distrus aprovizionarea cu scoici pentru “tornadele” rusești a fost aruncată dintr-o dronă de luptă. Apărătorii ucraineni au menționat că, pe lângă echipamentele scumpe și un stoc mare de rachete, au fost eliminați aproximativ 70 de angajați ai armatei ruse.

02: 55 Steagurile ucrainene apar pe străzile din Herson ocupat temporar ca dovadă că populația nu percepe simbolurile, puterea și stilul de viață impuse de inamic.

00:10 În satul Bolshaya Alexandrovka, Regiunea Kherson, AFU a dat o lovitură zdrobitoare depozitului de muniții al Federației Ruse

Racheta care a distrus aprovizionarea cu scoici pentru “tornadele” rusești a fost aruncată dintr-o dronă de luptă.apărătorii ucraineni au remarcat că, pe lângă echipamentele scumpe și un stoc mare de rachete, au fost eliminați aproximativ 70 de angajați ai armatei ruse. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *