ce se întâmplă astăzi în Kherson?Ce se întâmplă astăzi în Kherson?

UNIAN transmite evenimente online în Herson și în regiune pe fundalul unei invazii la scară largă a Federației Ruse:

15: 32  În melitopolul ocupat, “administrația” Skotorusă a format o” echipă de cazaci ” de rezidenți locali care vor păstra ordinea.

15: 10  În Genichesk, ei obligă și angajații statului să meargă la paradă. Ei au spus că prezența la vot ar trebui să fie de 100%. Dar nici o amenințare încă. Mama lui Berislav lucrează la grădiniță, de asemenea, doresc să facă o paradă pe 9, le-au spus tuturor angajaților statului.

13:33 Procuratura regională din Kherson investighează cazul bombardării de către trupele ruse a satului Osokorovka din comunitatea Novovorontsovo.

13:07 Trupele rusești continuă să acopere clădirile rezidențiale din Regiunea Herson, relatează comanda operațională “Sud”.

13:02 Comunicarea mobilă a apărut în Skadovsk, dar nu există Internet – relatează primarul orașului.

12: 40 Locuitorii comunităților teritoriale Novovorontsovskaya, Novoaleksandrovskaya și Milovskaya care au evacuat din Herson în Krivoi Rog au primit ajutor umanitar, a declarat Elena Shmarkovskaya, reprezentant al consiliului satului.

11:26 Rusia are în vedere posibilitatea includerii teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei în Crimeea ocupată temporar și integrarea acestora în spațiul economic rus, relatează direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina. Oleg Kryuchkov, consilier al așa-numitului “președinte” al Crimeei privind politica informațională, a anunțat elaborarea unui plan adecvat cu o perioadă de cel puțin până în 2030. Potrivit informațiilor, regimul de ocupație rus încearcă să convingă populația locală că Rusia a stabilit în cele din urmă controlul asupra teritoriilor ocupate.

11:00 Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat pierderile estimate ale trupelor rusești începând cu a treia mai.

09: 37 În regiunea Herson, o încercare a unui grup rus de sabotaj și recunoaștere de a profita de un post de observație al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost suprimată de focul de mortar și zădărnicită – comanda operațională “Sud”.

După cum a raportat UNIAN, armata rusă pregătește o serie de pseudo-referendumuri pentru “legalizarea” administrațiilor de ocupație. În special, potrivit MOU GUR, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Kherson, se pregătesc să organizeze un “referendum” privind crearea unei pseudo-republici a “khnr” și recunoașterea autorităților de ocupație.

În Herson, pe 27 aprilie, locuitorii locali au mers la un protest pașnic împotriva pseudo-referendumului și a ocupației rusești, invadatorii au folosit grenade de gaz și de asomare împotriva oamenilor.

potrivit comisarului Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova, invadatorii intenționează să organizeze un așa-numit referendum în regiunea Herson în perioada 1 Mai-10 mai.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.