situația umanitară se deteriorează rapid/screenshot

Kherson se apropie de o catastrofă umanitară.

Acest lucru este raportat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Departamentul notează că ocupanții ruși organizează represiuni împotriva locuitorilor orașului. În special, pe 21 martie, au deschis focul asupra manifestanților pașnici din Piața Libertății, rănind un bărbat în vârstă. Pe fondul încercărilor de a suprima rezistența civilă, administrația rusă de ocupație încearcă să creeze organisme de autoguvernare a ocupației.

“Situația umanitară se deteriorează rapid. Datorită blocadei, există o lipsă critică de alimente și medicamente în oraș. Într-un grup de risc special au fost copiii nou-născuți care nu au alimente pentru copii și produse de igienă, precum și oameni grav bolnavi. Există, de asemenea, aproximativ o sută de studenți străini în Herson, în principal din țările africane”, se arată în raport. 

În ciuda eforturilor Guvernului Ucrainei și a organizațiilor umanitare internaționale, Federația Rusă a refuzat până acum să creeze un coridor umanitar pentru evacuarea civililor și livrarea de alimente. 

Ministerul de Externe a cerut comunității internaționale să ia măsuri decisive împotriva Rusiei, în special să introducă noi sancțiuni economice dureroase pentru a o forța să ridice blocada din Herson și alte orașe ucrainene, pentru a crea condiții pentru plecarea în siguranță a cetățenilor ucraineni și străini. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.