Pe 19 martie, aerul din Kiev a devenit cel mai poluat din Ucraina, iar capitala a ocupat locul 7 în clasamentul mondial al celor mai poluate orașe din lume.

Acest lucru este raportat de serviciul de monitorizare IQAir. Concentrația particulelor care pun în pericol sănătatea în aerul din Kiev este în prezent de 11,8 ori mai mare decât valoarea anuală de reglementare a OIE pentru calitatea aerului.

 la vest de Kiev, serviciul a înregistrat aproximativ două duzini de incendii, care sunt concentrate în locuri de ostilități active/foto iqair.com

Indicele calității aerului (indicele calității aerului sau AQI) din capitala Ucrainei a atins nota de 153 de puncte. Aceasta înseamnă că situația de la Kiev este periculoasă pentru sănătate, locuitorii locali sunt sfătuiți să închidă ferestrele, să folosească purificatoare de aer, să evite să iasă afară și, dacă este necesar, să iasă afară doar în măști.

Principalul poluant aerian din oraș a fost numit PM2.5. Acesta include particule solide fine suspendate, praf și picături de lichid. În orașe, pot fi bucăți de asfalt, funingine, cauciuc, săruri minerale, metale grele, substanțe biologice-alergeni și microorganisme. PM2.5 penetrează cu ușurință barierele și reprezintă o mare amenințare pentru organism.anterior,s-a raportat că Federația Rusă ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.