Klitschko nu exclude faptul că Federația Rusă va folosi arme chimice în Ucraina/foto REUTERS

Primarul Kievului Vitali Klitschko nu exclude faptul că Rusia poate folosi arme chimice sau biologice în Ucraina.

El a anunțat acest lucru pe CNN.

“Da, desigur, suntem îngrijorați. Da, desigur că pot folosi – chiar acum. La început, Putin a spus că a fost doar un război împotriva forțelor armate. Și acum vedem mii de civili uciși, inclusiv copii. Acest război este purtat împotriva întregii populații din Ucraina”, a spus Klitschko.

După cum a scris UNIAN, Federația Rusă răspândește dezinformarea cu privire la armele de distrugere în masă din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a numit declarațiile Federației Ruse privind crearea de arme biologice în Ucraina dezinformare și provocare.

“Obsesia maniacală cu care oficialii ruși fantezează despre arme biologice sau chimice inexistente, pericolul din Ucraina, este profund tulburătoare și poate indica de fapt că Rusia pregătește o altă operațiune teribilă sub un steag fals. Acest tweet este pentru înregistrare”, a remarcat Kuleba.

Falșii ruși au fost, de asemenea, negați de președintele ucrainean Vladimir Zelensky în următoarea sa adresă: “suntem oameni adecvați. Sunt președintele unei țări adecvate, un popor adecvat. Și tatăl a doi copii. Și nimeni nu dezvoltă arme chimice sau alte arme de distrugere în masă pe pământul meu. Și toată lumea știe asta. Știi asta. Și dacă faceți așa ceva împotriva noastră, veți primi cel mai dur răspuns la sancțiuni.”în plus, ocupanții continuă să atace instalațiile nucleare ale Ucrainei. Teroriștii au reușit deja să captureze centrala nucleară de la Cernobîl și centrala nucleară Zaporozhye. În noaptea de 11 martie, invadatorii au tras la o instalație de Cercetare Nucleară din Kharkiv.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.