Zelensky a semnat Legea privind colaboratorii/president.gov.ua

Vicepreședinte al Radei Supreme Alexander Kornienko a spus că președintele Vladimir Zelensky a semnat o lege privind colaborarea, care prevede răspunderea penală pentru cooperarea cu ocupanții.

el a anunțat acest lucru în timpul teledonului.

“Legea privind colaborarea a fost deja semnată de președinte, potrivit informațiilor mele, va fi publicată”, a spus Kornienko.

vorbim despre două legi privind activitățile de colaborare, și anume nr.5143 și nr. 5144.

5144, articolul 111-1 “activitate colaborativă” se adaugă la Codul penal, care prevede răspunderea penală pentru cooperarea cu statul agresor, administrația sa de ocupație sau formațiunile sale militare sau paramilitare în sfera militară, politică, informațională, administrativă, economică și de muncă.

Pentru aceasta, ei vor fi pedepsiți cu închisoare pe o perioadă de 15 ani. De asemenea, prevede restricționarea accesului la funcții legate de îndeplinirea funcțiilor autoguvernării de stat sau locale.

5143 permite lichidarea partidelor politice ale căror persoane autorizate au fost condamnate pentru colaborare. Acest lucru este valabil și pentru persoanele juridice.

Persoanelor care au fost condamnate pentru colaborare li se interzice să fie membri ai comisiilor electorale, observatori oficiali, reprezentanți ai candidatului la funcția de președinte al Ucrainei în Comisia Electorală Centrală, proxy-uri ale candidatului la funcția de președinte al Ucrainei, candidați la alegerile locale și altele asemenea.

anterior Kornienko a spus că aproximativ 20 de deputați ai poporului ucrainean sunt acum în străinătate. SBU se va ocupa de acestea atunci când Legea privind colaboratorii va intra în vigoare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.