Peskov a spus că organizarea unui pseudo-referendum privind intrarea Donbass în Federația Rusă nu este încă posibilă/foto REUTERSPeskov a spus că organizarea unui pseudo-referendum privind intrarea Donbass în Federația Rusă nu este încă posibilă/foto REUTERS

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov consideră că nu este posibil să se organizeze un “referendum” privind intrarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. 

Potrivit presei ruse, Peskov a spus acest lucru, comentând cuvintele șefului Comitetului Internațional al Dumei de Stat a Federației Ruse Leonid Slutsky despre planurile de a organiza un “referendum” corespunzător în iulie.

Peskov a recunoscut că Federația Rusă nu controlează situația și este imposibil să se organizeze “referendumuri” privind aderarea așa-numitelor “DNR” și “LNR” în Rusia, precum și zonele ocupate din regiunile Kherson și Zaporozhye.

“Pentru aceasta, este necesar, desigur, să creăm condiții adecvate. Desigur, atunci când securitatea nu este pe deplin asigurată, desigur, în aceste condiții este greu de vorbit [despre organizarea unui “referendum”]”, spune Peskov.

Citește și:  Departamentul de Stat a condamnat certificarea forțată a ucrainenilor: Federația Rusă își impune voința asupra poporului Ucrainei Departamentul de Stat a condamnat certificarea forțată a ucrainenilor:Federația Rusă își impune voința asupra poporului Ucrainei  un rezident în vârstă din Kherson a uimit propagandiștii cu o mărturisire neașteptată și a intrat pe videoclip Un rezident în vârstă din Kherson a uimit propagandiștii cu o mărturisire neașteptată și a intrat pe video rușii au două moduri: Primarul din Kherson a evaluat planurile ocupanților pentru regiune “Rușii au două moduri”: Primarul din Herson a evaluat planurile ocupanților pentru regiune au batjocorit doar: un student s-a certat cu Zakharova despre războiul din Ucraina (video) “au batjocorit doar”: un student s-a certat cu Zakharova despre războiul din Ucraina (video)

De asemenea, în legătură cu furnizarea de noi arme Ucrainei, Peskov și-a exprimat temerile că vor exista greve împotriva țintelor din Federația Rusă.

“Încercările Ucrainei de a folosi arme străine împotriva țintelor de pe teritoriul Federației Ruse vor schimba semnificativ situația într-o direcție nefavorabilă”, spune președintele președintelui rus.

După cum a scris UNIAN, în ajunul membrului Comitetului Internațional al Consiliului Federației Federației Ruse, Serghei Tsekov, a declarat că guvernul rus intenționează să – și însușească Teritoriile Ucrainei-zonele ocupate temporar din regiunile Donbass, Kherson și Zaporozhye. 

În acest scop, ocupanții intenționează să organizeze referendumuri false. Tsekov a spus că, în opinia sa, care deține pseudo-referendumuri privind” anexarea “acestor teritorii din Ucraina în Rusia va fi”destul de rapid, în termen de un an.”

În ” LNR “au început să vorbească despre un” referendum ” despre aderarea la Rusia în martie. Atunci Duma de Stat a răspuns că acum nu este momentul potrivit pentru asta.

În plus, au existat informații despre un pseudo-referendum în Mariupol. Administrația ocupației se presupune că pregătește orașul să adere la Federația Rusă. Scenariul Crimeei pentru regiunea Kherson și regiunea Zaporozhye a fost, de asemenea, sugerat în Rusia. Declarația în acest sens a fost făcută de șeful Comitetului Consiliului Federației pentru legislația constituțională Andrey Klishas.

Pe 29 mai, trădătorul Kirill Stremousov, plasat de ocupanții din partea ocupată a regiunii Herson, a declarat că intenționează să ceară Kremlinului să “anexeze” regiunea la Rusia, o decizie, crede el, va fi luată “până anul viitor.”

La rândul său, președintele Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a amenințat că va consolida sancțiunile anti-ruse din cauza încercărilor Kremlinului de a “stabili controlul instituțional asupra teritoriilor suverane ale Ucrainei, în special în regiunea Herson.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.