Rusia nu a obținut rezultate semnificative în război/foto UNIANRusia nu a obținut rezultate semnificative în război/foto UNIAN

Kremlinul a interzis mass-media rusă de stat să “concentreze atenția” asupra duratei războiului împotriva Ucrainei. Acest lucru s-a întâmplat în ajunul a 100 de zile de la începutul invaziei

Acest lucru este raportat de Meduza. Autoritățile ruse se tem că rușii vor observa cum “operațiunea specială” s-a “târât”.

“Sursele susțin că, în ajunul datei rotunde, Kremlinul “a cerut” angajaților mass-media de stat “să nu concentreze” atenția asupra duratei invaziei rusești. Acest lucru a fost făcut astfel încât rușii să se gândească mai puțin la faptul că în trei luni trupele ruse nu au putut realiza progrese semnificative”, se arată în raport.

Administrația președintelui Rusiei “a cerut” editorilor mass-media de stat și pro-guvernamentale “să nu reproducă subiectul celor 100 de zile ale unei operațiuni militare speciale” și “să nu concentreze” atenția cititorilor și telespectatorilor asupra duratei războiului.

Astfel de cereri au fost primite în redacție în ajunul zilei de 3 iunie — a suta zi a invaziei. Acest lucru a fost spus de patru surse simultan: într-una din mass-media de stat, în Primăria Moscovei, într-una din publicațiile pro-guvernamentale, precum și în administrația prezidențială în sine (AP).

Citește și:  invadatorii pot deschide un al doilea front în direcția Kievului - apărarea capitalei Ocupanții pot deschide un “al doilea front”, în direcția de la Kiev – de apărare a capitalei Ministerul Apărării a explicat de ce nu au anunțat imediat succesul contraofensivei APU Ministerul Apărării a explicat de ce nu au anunțat imediat succesul contraofensivei APU administrația militară de la Kiev a povestit despre noua ofensivă a invadatorilor din capitală Administrația militară de la Kiev a spus despre noua ofensivă a invadatorilor asupra capitalei

În emisiunile online dedicate “operațiunii speciale”, în tabloidele pro-guvernamentale Komsomolskaya Pravda și Moskovsky Komsomolets, este indicată cu adevărat doar data curentă. Nu este menționat în comunicatele de presă pe canalele de televiziune rusești de propagandă.

“Concentrarea asupra datelor legate de război i-ar putea face pe ruși să se gândească la obiectivele și succesul invaziei”, a declarat sursa pentru AP.

“Când vorbim despre o întâlnire rotundă, apar întotdeauna întrebări: ce s-a realizat până la această dată? Acesta a fost cazul încă din perioada sovietică, când existau planuri de cinci ani, planuri pentru ei și așa mai departe. Se pare că acum nu există aproape nimic de arătat până la această dată. Putem spune că unele așezări au fost luate, dar numele lor nu înseamnă nimic pentru oameni. Este mult sau puțin? Obiectivele “operațiunii” sunt apropiate sau nu încă?”- spune sursa “Medusa”.

În plus, Kremlinul “nu vrea să reamintească” că invazia Ucrainei se desfășoară de mai bine de trei luni. Un interlocutor Medusa apropiat AP, referindu-se la rezultatele sondajelor de opinie închise, a subliniat că mulți ruși sunt deja siguri că “operațiunea specială” a fost întârziată.

Rezultatele anchetelor deschise confirmă indirect acest lucru. Compania sociologică Russian Field, în cursul unui studiu realizat în perioada 23 Mai-26 mai 2022, a constatat că 39% dintre respondenții care locuiau în Rusia erau “obosiți” de știri despre cursul războiului.

“Și obiectivele sale, cu excepția” denazificării “și” demilitarizării ” Ucrainei, sunt încă necunoscute. Oamenii nu înțeleg aceste cuvinte, dar văd că luptele se desfășoară de mult timp. Înainte de” operațiune ” au fost învățați că Ucraina era un stat slab. Dar acum se dovedește că nu este posibil să-l învingem rapid”, a spus interlocutorul apropiat Kremlinului.

Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, într-un comentariu adresat Medusei, nu a fost de acord cu opinia că războiul a continuat: “astfel de operațiuni nu pot avea un moment clar definit.” Întrebat dacă au existat instrucțiuni de la Kremlin cu privire la acoperirea mediatică a duratei războiului, Peskov nu a răspuns.

Până la sfârșitul celei de-a treia luni a invaziei, construcțiile de vorbire folosite de propagandiștii de televiziune ruși indică din ce în ce mai mult că “Rusia nu este într-adevăr în război cu Ucraina, ci cu NATO și Occidentul.”

O sursă din Medusa apropiată AP, citând sondaje închise, a declarat că tezele despre confruntarea dintre Rusia și Occident sunt “mai ușor de înțeles” pentru ruși. Sondajele deschise pot confirma aceste cuvinte. 

Interlocutorul lui Medusa, care este aproape de Kremlin, explică: “dacă bătălia se desfășoară deja cu întreaga NATO — un adversar foarte puternic și nu cu Ucraina, atunci oamenii înțeleg că nu este nevoie să așteptați o victorie timpurie.”anterior, secretarul Consiliului de securitate rus Nikolai Patrushev a declarat că Rusia nu se limitează la termeni în războiul împotriva Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.