APU deține apărarea în sud/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua APU ține apărarea în sud/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Trupele rusești își trag acum activ forțele în sudul Ucrainei. Probabil, inamicul se poate pregăti pentru o ofensivă asupra lui Krivoy Rog, este de asemenea posibil ca el să încerce să avanseze spre Zaporozhye și Nikolaev.

Acest lucru este menționat în materialul RBC-Ucraina.

Krivoi Rog

După cum a confirmat publicației Natalia Gumenyuk, șefa Centrului de presă al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, acum rușii transferă cu adevărat trupe cu ochii în direcția Krivoy Rog și este posibil ca Federația Rusă să se pregătească cu adevărat pentru o contraofensivă și să încerce să inducă în eroare Forțele Armate și să intimideze civilii.în același timp, ea observă că toate acțiunile inamice sunt monitorizate și, prin urmare, nu există niciun motiv de panică.

În același timp, Yug OK a anunțat ieri că inamicul a început să creeze o forță de grevă în direcția Krivoy Rog și ar putea pregăti o contraofensivă pentru a ajunge la granița administrativă a regiunii Herson.

Cu toate acestea, experții intervievați de RBC-Ucraina sugerează că ocupanții au mai largi “pofte”, și anume, pentru a merge cu acoperire prin Krivoi Rog să înconjoare Zaporozhye.

În cazul unui astfel de scenariu, trupele inamice din zona Vasilyevka – Orekhov-Gulyai-Pole se vor îndrepta spre gruparea din direcția Krivoy Rog.

Zaporozhye

Potrivit unui expert militar, colonelul Serghei Grabsky, rușii acum fizic nu va fi capabil de a restabili trecerea Niprului, și pentru progresul în continuare pe malul drept al Herson spre Nikolaev, Odesa și mai departe în Moldova, care este, de asemenea, o parte din obiectivele lor strategice, au nevoie de un cap de pod foarte larg.

“Un cap de pod atât de larg poate fi asigurat doar de Direcția Zaporozhye”, a sugerat Grabsky și a menționat că Zaporozhye este un oraș mare și foarte fortificat, ceea ce înseamnă că va fi foarte dificil să-l iei cu asalt.

Nikolaev

Potrivit expertului militar Oleg Jdanov, din direcția Krivoi Rog, inamicul se poate deplasa spre regiunea Mykolaiv – în acest caz, obiectivul său principal este probabil să fie Voznesensk, pentru a-l duce pe Mykolaiv într-un mediu operațional și a avansa în continuare spre Transnistria.

Potrivit expertului, ocupanții pot dezvolta o ofensivă în alte sectoare ale frontului – în Donetsk și Kharkiv direcții.

“Judecând după modul în care adună trupe, desigur, direcția Bugului sudic va fi principala. Acolo au adunat cel mai mare număr de trupe, au concentrat cele mai multe unități pregătite pentru luptă. Toate trupele aeriene rusești care se află pe teritoriul Ucrainei sunt adunate acolo. Și acestea sunt forțe pur ofensive”, sugerează Jdanov.

O altă versiune este că agresorul va merge în ofensivă către Mykolaiv direct din Regiunea Herson și apoi poate încerca să o ocolească din nord pentru a forța Bug-ul sudic și a se deplasa spre Odessa, spune fostul șef al serviciului de presă al Statului Major General, colonelul Forțelor Armate Vladislav Seleznev.

Experții nu exclud că Federația Rusă poate încerca să avanseze simultan în două direcții – spre Nikolaev și spre Krivoi Rog?

Citește și:  inamicul a bombardat aproximativ 30 de așezări din sudul Ucrainei Inamicul a bombardat aproximativ 30 de așezări din sudul Ucrainei ocupanții folosesc NPP Zaporozhye pentru a intimida analiștii occidentali Ocupanții folosesc centrala nucleară Zaporozhye pentru a intimida Occidentul-analiștiocupanții ruși au bombardat Kharkiv noaptea: ceea ce se știe ocupanții ruși au bombardat Kharkiv noaptea: ceea ce se știe

“Dacă rușii planifică un atac simultan asupra lui Nikolaev și Krivoy Rog, atunci palma condiționată în față va fi tare, dar forța loviturii nu este. Cred că rușii vor aloca direcția principală Krivoy Rog, pentru că acolo transferă cantitatea principală de forțe și mijloace. Și Nikolaev poate fi o direcție secundară”, a sugerat Seleznev.

În același timp, este probabil și un alt scenariu: direcția Kherson-Mykolaiv va fi considerată de ocupanți drept cea principală, dar dacă există mai multe succese în zona Krivoy Rog, inamicul poate pune spate de blocare în direcția Mykolaiv și poate transfera majoritatea trupelor spre nord, a rezumat expertul Grabsky.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că Rusia pare să fi decis să-și adapteze planurile pentru o operațiune ofensivă în Donbas, simțind nevoia de a consolida gruparea din sud.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.