Pe 16 martie 2022, invadatorii au aruncat o bombă pe Teatrul Dramatic Mariupol/azov.org.ua

Ministrul ucrainean de Externe Dmitry Kuleba a postat pe pagina sa de Twitter o imagine a Teatrului Dramatic Mariupol preluată dintr-un satelit. Fotografia arată că acum această structură este o ruină. 

în descrierea fotografiei, oficialul ucrainean s-a adresat comunității mondiale.

“Acestea sunt ruinele teatrului dramatic din Mariupol, unde s-au ascuns sute de civili. Crima de război inumană a Rusiei. Vreau să întreb companiile multinaționale care încă lucrează cu Rusia sau în Rusia: cum puteți continua să faceți afaceri cu ei? Cum poți hrăni, servi și plăti pe cei care au făcut-o?”,- A scris Dmitry Kuleba.

Anterior, șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut tuturor companiilor străine să oprească urgent orice cooperare cu țara agresoare, demonstrând alte distrugeri pe care Rusia le-a adus în Ucraina.

 a publicației lui Dmitry Kuleba/twitter.com/DmytroKuleba

Trebuie remarcat faptul că, în timpul bombardării Mariupolului de către ocupanți, câteva sute de civili, în principal copii și femei, se ascundeau în adăpostul de bombe al Teatrului Dramatic prezentat.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, începând cu 19 martie, eliminarea consecințelor unei greve inamice asupra unui teatru de teatru din Mariupol continuă. În ciuda faptului că clădirea a fost aproape complet distrusă, adăpostul pentru bombe a supraviețuit, iar salvatorii au evacuat oamenii. În prezent, numărul exact al victimelor este necunoscut.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.