fără MLRS Ucraina nu va putea elibera drepturile de autor Kherson/Photo Crown fără MLRS Ucraina nu va putea elibera drepturile de autor Kherson/Photo Crown

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba spune că, fără a primi mai multe lansatoare de rachete MLRS, Ucraina nu va putea elibera Kherson, iar situația din Donbas se va agrava și mai mult.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Kuleba a spus acest lucru în timpul participării sale la sesiunea Forumului Economic Mondial “Ucraina și UE: toată lumea câștigă” la Davos.

În special, el a fost întrebat Ce Ucraina are nevoie de cele mai importante tipuri de arme și care ar trebui să fie intervalul de timp pentru furnizarea acestor arme.

Ministrul de Externe a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe lansatoare de rachete cât mai curând posibil.

“Există diferite tipuri de arme care ar trebui furnizate și există un anumit program, timp pentru livrări. Situația cu furnizarea de arme este mult mai bună acum în comparație cu ceea ce a fost acum o lună. Statele Unite merită respect pentru că au reunit grupul Ramstein și au coordonat toate eforturile”, a subliniat Kuleba.

În același timp, ministrul a spus că, după ce a organizat aproximativ zece întâlniri bilaterale pe marginea forumului de la Davos, a devenit clar că problema este că alte țări se bazează pe Statele Unite.

“Când spun cuiva: știu că aveți mai multe lansatoare de rachete, acestea sunt extrem de necesare, furnizați-le nouă. Prima întrebare pe care mi-o pun ca răspuns este: nu ți le-au dat deja americanii? Deci, este o povară să fii lider. Toată lumea se uită la tine. Prin urmare, Washingtonul trebuie să-și îndeplinească promisiunea și să ne ofere mai multe lansatoare de rachete cât mai curând posibil, restul va urma”, a subliniat Kuleba.

“Dacă nu primim mai multe lansatoare de rachete cât mai curând posibil, situația din Donbas va deveni și mai gravă decât este acum. Nu vreau ca toată lumea să aibă sentimentul că totul este mai mult sau mai puțin bine cu războiul. Situația din Donbas este extrem de proastă. Unele sate nu mai există fizic, deoarece sunt în ruine. Dacă nu primim mai multe lansatoare de rachete, nu vom putea eliberaKherson, și există oameni care așteaptă eliberarea. Nu putem permite Rusiei să rămână în Herson. Pentru că dacă rămân, vor avea o poziție strategică pentru a reprezenta o amenințare pentru centrul Ucrainei, dar și pentru sud-vestul Ucrainei în direcția Odessa și vor continua să ne fure cerealele”, a spus Kuleba.

ministrul a subliniat că mai multe lansatoare de rachete sunt cheia schimbării în război.

El a mai spus că timpul trece din momentul în care apare un anunț despre furnizarea de arme adecvate până în momentul în care va fi folosit pe câmpul de luptă. Potrivit lui Kuleba, în timp ce trece timpul când armele necesare sunt pe prima linie, soldații ucraineni își pierd viața, deoarece alți soldați trebuie să învețe cum să folosească aceste arme.

Citește și:  trofeele au fost puse în luptă: a fost publicat un videoclip aprins despre distrugerea echipajului de mortar al Federației Ruse Trofeele au fost puse în luptă: a fost publicat un videoclip” aprins ” despre distrugerea echipajului de mortar al Federației Ruse expertul a spus despre super-arma Occidentală, care poate ajuta APU să schimbe cursul războiului Expertul a vorbit despre super-arma Occidentală, care poate ajuta APU să schimbe cursul războiului 70 de atacuri pe zi: ocupanții lovesc sudul Ucrainei cu rachete și MLRS 70 de atacuri pe zi: invadatorii lovesc sudul Ucrainei cu rachete și MLRS

După cum a raportat UNIAN, pe 26 aprilie, a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării din aproape 40 de țări la Baza Aeriană Ramstein din Germania, în cadrul căreia a fost fondat un grup colectiv de sprijin pentru Ucraina, al cărui scop este de a satisface nevoile de apărare ale armatei ucrainene.

Pe 23 mai, a avut loc a doua întâlnire a șefilor departamentelor de apărare din câteva zeci de țări.

În urma întâlnirii, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că țările intenționează să furnizeze Ucrainei rachete anti-navă harpon, sisteme cu jet, tancuri și muniție.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *