Vladimir Zelensky/fotografia biroului președintelui

La începutul războiului, trupele ruse au făcut două încercări de a asalta Reședința Președintelui ucrainean Vladimir Zelensky.

Acest lucru a fost declarat de către consilierul președintelui op Alexey Arestovich, scrie Time.

La începutul invaziei Ruse, armata a raportat că grupurile de grevă rusești au aterizat la Kiev pentru a ucide sau captura președintele și familia sa. 

Zelensky și unii dintre asociații săi și-au mutat rudele la Bankovaya, dar a devenit clar că acesta nu era cel mai sigur loc.

“Odată cu debutul serii, filmările au început în jurul cartierului guvernamental. Gardienii au stins luminile din complex și i-au adus pe Zelensky și aproximativ o duzină de asistenți ai săi veste antiglonț și mitraliere. Doar unii dintre ei știau cum să se ocupe de arme”, spune articolul.

Potrivit consilierului șefului AP, Alexei Arestovici, trupele rusești au făcut două încercări de a asalta reședința. Zelensky a confirmat ulterior că soția și copiii săi erau încă acolo la acea vreme.

Gardienii lui Zelensky l-au îndemnat să părăsească imediat reședința. Unele case sunt suficient de aproape pentru a arunca o grenadă printr-o fereastră sau pentru a trage o pușcă de lunetist. “Locul este deschis”, spune Arestovich. “Nici măcar nu aveam blocuri de beton pentru a bloca strada.”

Din acea zi și până acum, Biroul președintelui a funcționat izolat.

anterior a fost raportat că președintele a respins posibilitatea plecării sale din Ucraina. El și-a exprimat, de asemenea, convingerea că plecarea lui va juca în mâinile inamicului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.