cerealele așteptau să fie trimise în momentul atacului rus în portul Odessa/foto de REUTERSLa momentul atacului rus, cereale a fost de așteptare pentru a fi expediate în portul Odesa/REUTERS foto

Când rachetele rusești au atacat portul Odessa Sâmbătă, 23 iulie, cerealele așteptau să fie expediate acolo.

Acest lucru a fost raportat la “Suspilny” de către serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare.

“Nu voi spune numărul, deoarece Ministerul Infrastructurii este angajat în volumul de muncă, atunci acesta este pentru ei. Ne așteptam deja la primele plecări mâine sau poimâine”, a spus reprezentantul departamentului. 

Citește și:  deblocarea porturilor ucrainene: a devenit cunoscut când primele nave vor merge pe mare Deblocarea porturilor ucrainene: a devenit cunoscut atunci când primele nave vor merge la mare  Neptunii și harpoanele sunt vigilenți: Ucraina va răspunde încercărilor de a străpunge rutele rusești de cereale “Neptunes” și ” harpoane “sunt vigilenți: Ucraina va răspunde la încercările de a sparge prin Federația Rusă” cereale ” rute

Reprezentantul Comandamentului Forțelor Aeriene, Yuri Ignat, a confirmat pe Teleton că rușii au ajuns exact acolo unde se aflau cerealele.

“De fapt, două [rachete] au fost doborâte, două au lovit infrastructura Portuară. Este clar de ce se fac toate acestea. În contextul a ceea ce se întâmplă astăzi cu cerealele ucrainene, a fost lovită o lovitură exact acolo unde se află cerealele. Vedem cât valorează aceste acorduri cu o țară teroristă”, a spus Ignat.

scuipatul Lui Putin: ce se știe despre bombardarea îndrăzneață a portului din Odessa

După cum a raportat UNIAN, sâmbătă dimineața, 23 iulie, rușii au atacat Odessa cu patru rachete. Există un hit în portul maritim comercial Odessa.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că atacul cu rachete asupra portului Odessa este o scuipă a președintelui rus Vladimir Putin în fața președintelui turc Recep Erdogan și a secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Aceștia au cerut ONU și Turciei să se asigure că Rusia își respectă obligațiile în cadrul funcționării în siguranță a coridorului de cereale. 

La deblocarea a trei porturi ucrainene-Odessa, Chernomorsk și Pivdenny – a fost semnat un acord la Istanbul pe 22 iulie. Ministrul Infrastructurii din Ucraina Alexander Kubrakov și Ministrul Apărării al Rusiei Serghei Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.