potrivit lui Lavrov, Rusia va lua în considerare orice arme livrate Ucrainei ca țintă/fotografie de REUTERS

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia.

El a spus acest lucru într-un interviu exclusiv cu postul de televiziune rus de propagandă RT vineri, 18 martie.

“Am precizat foarte clar că Orice marfă care va intra pe teritoriul Ucrainei și, în opinia noastră, va conține arme, va deveni o țintă legitimă. Pentru că desfășurăm o operațiune care vizează eradicarea oricărei amenințări împotriva Federației Ruse care provine de pe teritoriul ucrainean. Aceasta a făcut parte din propunerile noastreîn decembrie anul trecut, când am propus discutarea garanțiilor de securitate cu NATO, care ar codifica acordurile anterioare la un nivel înalt, deoarece există deja o formulă conform căreia nicio țară nu ar trebui să-și asigure securitatea în detrimentul securității altor țări. Ei știu deja despre asta”, a spus Lavrov.

În plus, potrivit lui Lavrov, Moscova nu va permite transferul sistemelor de apărare antirachetă fabricate de sovietici către Ucraina din alte țări.

“Sistemele sovietice și rusești, sistemele de apărare antirachetă sunt acolo în conformitate cu acordurile și contractele interguvernamentale care au și un certificat de utilizator. Acest Acord de utilizare nu le permite să fie trimise în țări terțe”, a subliniat ministrul rus de Externe.

Lavrov a repetat, de asemenea, afirmațiile Kremlinului potrivit cărora scopul operațiunii Ruse ar fi fost “protejarea populației civile care a fost ucisă în mod constant”, demilitarizarea Ucrainei, “primirea garanțiilor de securitate bazate pe principiul securității comune indivizibile pentru Ucraina, pentru Rusia și pentru toate țările europene.” În plus, ministrul rus de Externe a anunțat cererea de “denazificare” și protecția drepturilor populației vorbitoare de limbă rusă, care, potrivit lui, ar fi experimentat “discriminare fantastică” în Ucraina.

închiderea cerului peste Ucraina: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, din cauza atacului Rusiei și a bombardării active a orașelor pașnice, Ucraina cere țărilor NATO să ajute la apărarea aeriană – să “închidă cerul” peste Ucraina. Cu toate acestea, Alianța se teme că acest lucru va duce la un conflict militar direct cu Federația Rusă, Moscova va lovi bazele NATO, ceea ce va declanșa cel de-al Treilea Război Mondial.

Pe 16 martie, Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a făcut un apel video la Congresul SUA și a cerut încă o dată închiderea cerului peste Ucraina, precum și furnizarea de sisteme defensive, inclusiv S-300.

reamintim că de la începutul războiului, 109 copii au fost uciși numai în Ucraina și peste 130 de minori au fost răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *