voluntarii africani nu pot ajunge în Ucraina pentru a lupta împotriva Federației Ruse  president.gov.ua

După invazia militară rusă a Ucrainei, aproximativ 20 de mii de voluntari din întreaga lume au fost înscriși în Legiunea Internațională și au stat umăr la umăr cu ucrainenii pentru a-și apăra pământurile. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate alătura acestei legiuni.

De exemplu, Otta Abraham, un absolvent Nigerian de 27 de ani al Facultății de Filosofie din Lagos, a devenit unul dintre câteva sute de africani din Nigeria, Kenya, Senegal, Africa de Sud și Algeria care sunt gata să ia armele în războiul împotriva Rusiei, relatează BBC.

“Știm că există un război acolo, nu un joc pentru copii”, a spus el publicației. – Dar e mai bine să fii soldat în Ucraina decât aici. Probabil mi se va permite să rămân dacă războiul se va termina, în plus, voi fi un erou și voi lupta cu un inamic clar.”

Nigerianul Kereti Usoro, care locuiește în Abuja, capitala țării, a menționat că nu este un câștig financiar sau perspectiva obținerii cetățeniei care îl cheamă în Ucraina.

“Trăiesc deja o viață confortabilă. Dacă aș fi vrut să ajung în Europa, aș fi făcut-o prin educație, nu prin război”, a spus avocatul în vârstă de 29 de ani. – E vorba de a pune un bătăuș în locul lui. Nedreptatea pentru unul este nedreptate pentru toți.”

La câteva zile după discursul președintelui Vladimir Zelensky, zeci de voluntari au mers la Ambasada Ucrainei la Abuja pentru a se înrola în serviciul militar. Dar Ambasada Ucrainei în Nigeria, ca și alte misiuni diplomatice din Africa, a trebuit să dea înapoi, deoarece guvernele multor țări de pe continent nu doresc ca cetățenii lor să lupte în Ucraina.

“Nigeria nu aprobă utilizarea mercenarilor oriunde în lume și nu va tolera recrutarea lor”, a declarat Ministerul Nigerian al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Bogdan Soltys, angajat al Ambasadei Ucrainei la Abuja, a spus că cei care vor să meargă la război vor trebui să ajungă în Europa pe cheltuiala lor.

“Linia dintre voluntarii străini și mercenari este foarte subțire”, a declarat el pentru BBC. Ulterior, el a clarificat că a fost instruit să refuze toți voluntarii care sosesc la ambasadă.

Senegalul și-a avertizat cetățenii împotriva participării la război și a cerut Ambasadorului ucrainean să șteargă o postare pe Facebook cu un apel către voluntarii senegalezi, numind recrutarea ilegală și pedepsită.

Ministerul Algerian de Externe a dat un ordin similar ambasadei sale în Ucraina.

“Țara Mea spune că nu pot merge. Am încercat să scriu la Ministerul Afacerilor Externe. Nu mi-au răspuns”, a declarat Algerianul Belhaj Hani Amir, în vârstă de 28 de ani, pentru publicație. “Vreau să merg în Ucraina, dar sper, de asemenea, că acest război se va încheia cât mai curând posibil.”

Ambasadorul Ucrainei în Africa de Sud, Mozambic și Botswana, Lyubov Abravitova, a declarat că sute de oameni din toată Africa de Sud s-au oferit voluntar să lupte sau să participe la activități umanitare, dar nu le poate îndeplini cererile, deoarece așteaptă instrucțiuni din partea Guvernului Sud-African. Africa de Sud are o lege strictă împotriva mercenarilor.

Nu mai există adrese de misiuni în țările africane pe site-ul oficial ucrainean pentru recrutarea de voluntari în Legiunea Internațională, care conține detalii de contact ale ambasadelor locale din întreaga lume. Unul dintre angajații site-ului a confirmat că unele țări africane au fost eliminate din cauza “restricțiilor de reglementare.”

Un oficial ucrainean însărcinat cu înregistrarea voluntarilor străini a declarat pentru BBC că niciun African nu a ajuns în Ucraina.

Algeria, Senegal și Africa de Sud se numără printre cele 17 din cele 54 de țări africane care s-au abținut de la vot la ONU pentru a condamna războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ei nu vor să strice relațiile cu Rusia. Faptul este că Rusia se bucură de sprijin în Africa. Își extinde influența asupra continentului, în special din punct de vedere militar.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.