consecințele bombardării Lisichansk de către ocupanții ruși/foto : facebook.com/sergey.gaidai.logaconsecințele bombardării Lisichansk de către ocupanții ruși/foto: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Situația din Lisichansk este foarte dificilă, 60% din infrastructura și clădirile rezidențiale au fost distruse în oraș.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare-civile a orașului Lisichansk, Alexander Zaika, în aerul teletonului Informațional.

“Bombardamentele devin din ce în ce mai puternice în fiecare zi. Invadatorii sunt de ardere peste tot în oraș, fără o pauză. În Lisichansk, întreaga infrastructură și clădirile rezidențiale au fost distruse cu 60%. Nu există lumină, gaz, electricitate, telefon și Internet în oraș. Oamenii vor afla despre situația din Ucraina de la ofițeri de poliție și voluntari”, a spus Stammerer.

El a adăugat că autostrada Bakhmut – Lysychansk este sub controlul forțelor armate ucrainene, dar sub bombardarea constantă a ocupanților.

“Trag fără pauză, este foarte dificil să conduci acolo, dar există drumuri alternative pe care le poți deplasa mai mult sau mai puțin în siguranță”, a spus bâlbâitul.

Șeful VCA Lysychansk a menționat că, în ciuda bombardamentelor constante, ajutorul umanitar este livrat zilnic orașului, serviciul de urgență de stat și poliția ajută în acest sens.

“Avem totul pregătit în această direcție. Dar, după atacuri puternice, echipamentul eșuează, fragmente și mine sunt peste tot. În ciuda acestui fapt, livrăm ajutor umanitar în fiecare zi. Aproximativ 20 de mii de civili rămân în loc, anterior erau aproximativ 97 de mii de oameni. Acum evacuarea din oraș a fost suspendată”, a spus bâlbâitul.

Șeful CAA Lysychansk a adăugat că, în ciuda situației foarte dificile din oraș, toți oamenii sunt siguri că apărătorii ucraineni țin Lisichansk foarte strâns.”suntem cu toții siguri că avem nevoie de puțin timp și vom merge mai departe”, a subliniat bâlbâitul.

După cum a raportat UNIAN, pe 30 mai, la Lisichansk, un vehicul blindat de evacuare care urma să ridice civili din regiune a intrat sub focul inamic. Jurnalistul francez Frederic Leclerc a fost rănit mortal.

Cea mai dificilă situație este acum în Regiunea Luhansk, unde inamicul încearcă să înlăture unitățile ucrainene din pozițiile lor.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.