liste de luptători ucraineni morți în Colonia din Elenovka parțial confirmate/captură de ecran din videoclipListele soldaților ucraineni morți din colonia din Elenovka au fost parțial confirmate/screenshot din videoclip

Listele apărătorilor ucraineni care au murit ca urmare a bombardării coloniei din Yelenovka au fost parțial confirmate. Cu toate acestea, nu există încă o listă completă și exactă a victimelor.

Aceste informații au fost împărtășite de fostul comandant al SSR Azov Maxim Zhorin într-un comentariu la Suspilny.

“Există liste parțiale care au fost postate public, în momentul în care sunt confirmate parțial. Dar putem spune, de asemenea, cu încredere că nu sunt complete… acum, din păcate, nu avem liste clare de morți și răniți. Este foarte dificil pentru cei dragi și rudele care așteaptă [luptătorii] să se întoarcă acasă, care se află într-un astfel de limbo chiar acum. Dar Rusia nu oferă nicio listă oficială”, a spus Zhorin.

Potrivit fostului comandant al “Azov”, transferul prizonierilor de război a avut loc cu puțin timp înainte de explozie. El a primit confirmarea transferului apărătorilor ucraineni.

“Cel mai probabil, această cameră a fost subminată prin mijloace pre-pregătite. Nu a fost “sosire”. Acum, chiar și din imaginile aerospațiale, este foarte clar vizibil că nu există urme de “sosiri” și lucrări de artilerie pe teritoriu. Conform distrugerii camerei, era clar că a fost aruncată în aer din interior”, a adăugat Zhorin.

atac terorist în Yelenovka: detalii de bază

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate și de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC — urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

În legătură cu atacul terorist din Yelenovka, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a menționat necesitatea recunoașterii legale clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

anterior, direcția principală de informații a raportat că nu există niciun motiv să avem încredere în listele morților pe care rușii le-au publicat pe Internet.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.