Serviciul Vamal lituanian a raportat că unele camioane au încercat să intre de pe teritoriul Belarusului/foto ua.depositphotos.com Serviciul Vamal Lituania a raportat că unele camioane au încercat să intre de pe teritoriul Belarusului/foto ua.depositphotos.com

Lituania nu a permis mai mult de treizeci de camioane rusești cu produse și mărfuri care au căzut sub sancțiunile UE să intre pe teritoriul său.

Serviciul Vamal lituanian a raportat că unele dintre camioane au încercat să intre de pe teritoriul Belarusului, iar altele din regiunea Kaliningrad. “Mașinile care au fost returnate din Rusia și Belarus au transportat piese auto, lemn, mobilier, lubrifianți, sticlă și băuturi alcoolice tari”, a declarat serviciul vamal lituanian într-un comunicat. Introducerea restricțiilor privind tranzitul pe teritoriul Lituaniei este legată de sancțiunile împotriva Rusiei pentru războiul din Ucraina.

În a doua jumătate a lunii iunie, autoritățile de la Kremlin au reacționat dur prin interzicerea transportului de produse din oțel și fier prin Lituania. Moscova numește aceste acțiuni agresive și ostile. Recent, estonienii au publicat o listă de mărfuri care nu pot fi exportate în Rusia, precum și importate. Autoritățile din Tallinn au menționat că încălcarea sancțiunilor este o infracțiune care se pedepsește cu amendă sau chiar închisoare de până la cinci ani.

În același timp, o interdicție privind transportul cărbunelui, în special, a fost în vigoare din a zecea August, iar petrolul rusesc din decembrie a cincea. Autoritățile de la Vilnius observă că tranzitul de pasageri și mărfuri pe teritoriul Lituaniei, care nu fac obiectul sancțiunilor UE, trece fără probleme.

reamintim că Lituania a achiziționat camarad anti-drone și radare pentru Ucraina.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.