Lituania transferă transportoare blindate în Ucraina  kam.lt Lituania transferă transportoare blindate de personal în Ucraina kam.lt Lituania a decis să ofere Ucrainei transportoare blindate M113, camioane militare și SUV-uri.

Acest lucru este menționat în mesajul Ministerului Apărării al Lituaniei.

“Pregătim un nou lot de sprijin pentru Ucraina. 20 de transportoare blindate M113, 10 camioane militare și 10 vehicule off-road (pentru lucrări de deminare) vor fi livrate în curând în Ucraina”, se spune în raport.

După cum a menționat ministrul Apărării Arvydas Anushauskas, sprijinul coordonat din partea Lituaniei și a aliaților este un factor decisiv în victoria Ucrainei, iar după victorie – în protejarea suveranității sale.

“Lituania a predat Ucrainei primul sprijin pentru armament chiar înainte de începerea războiului, iar acum ne gândim la un sprijin eficient suplimentar, care este extrem de important pentru ucraineni”, a comentat Anushauskas.

Potrivit ministrului, costul mărfurilor nou pregătite în Ucraina este de aproximativ 15,5 milioane de euro.

Ministerul lituanian a menționat că țara depune toate eforturile pentru a sprijini suveranitatea și independența Ucrainei, a sprijinit și va sprijini Ucraina prin toate mijloacele posibile, inclusiv asistența militară, financiară, umanitară și de altă natură necesară.

Citește și:  Ucraina, Lituania și Polonia au început să lucreze la Digitalizarea patrimoniului cultural al Ucrainei Ucraina, Lituania și Polonia au început să lucreze la Digitalizarea patrimoniului cultural al Ucrainei consecințele crimelor în masă din Ucraina: Parlamentul lituanian a recunoscut Rusia ca țară teroristă Consecințele crimelor în masă din Ucraina: Parlamentul lituanian a recunoscut Rusia ca țară teroristă

Ministerul Apărării a reamintit că sprijinul militar lituanian pentru Ucraina include acum sisteme de apărare aeriană Stinger, arme antitanc, veste și căști antiglonț, mortare de 120 mm, arme de calibru mic, muniție, imagini termice, drone, anti-drone, radare de supraveghere. În general, asistența militară a Lituaniei pentru Ucraina se ridică acum la aproximativ 100 de milioane de euro.

Lituania a început, de asemenea, să învețe armata ucraineană cum să se ocupe de armele occidentale. La sfârșitul lunii aprilie, primele sesiuni de instruire pentru 20 de instructori de sisteme antitanc au fost finalizate în Lituania.

După cum a raportat UNIAN, Lituania a predat mortare grele Ucrainei pe 21 aprilie. Numărul lor nu este specificat, dar valoarea reziduală a sprijinului militar transferat de Vilnius este de zeci de milioane de euro.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.