consecințele bombardării recente a orașului/fotografia Administrației Regionale de Stat Mykolaiv consecințele bombardării recente a orașului/fotografia Administrației Regionale de Stat Mykolaiv

Biroul de apărare al comandantului militar al lui Nikolaev sfătuiește locuitorii a două districte ale orașului, precum și suburbiile, să plece temporar în locuri sigure.

Acest lucru a fost raportat pe Facebook de către ofițerul de presă al Nikolaev Ova Dmitry Pletenchuk.

Potrivit armatei, începând cu 26 mai, bombardarea lui Nikolaev a fost efectuată de unitățile Brigăzii de artilerie 291 a Federației Ruse, folosind un tun “bujor” de 203 mm 2S7.

“Două tipuri de proiectile sunt utilizate cu o rază de tragere de 37 km și 47,5 km. ocupanții au relativ mai puține cochilii de al doilea tip, prin urmare există o probabilitate mai mică de utilizare a acestora. Este cu cochilii de primul tip (DE43) că districtele sud-estice ale Nikolaev – Ingulsky și Korabelny, precum și suburbiile, sunt decojite. Greutatea unui proiectil este de 110 kg. muniția provoacă daune semnificative obiectelor, darnu oferă fotografiere precisă. Utilizarea sa de către forțele de ocupație vizează provocarea de daune maxime obiectelor civile: clădiri rezidențiale, întreprinderi și infrastructură. Sarcina de a lovi un anumit obiect militar nu este setată. Focul de la astfel de arme se desfășoară în regiunea Herson, și anume din zona așezărilor Kiselevka, Nadezhdovka și Zorovka”, se spune în raport.

În acest sens, pentru a evita victimele civile, biroul comandantului orașului sfătuiește locuitorii din următoarele raioane să plece pentru câteva zile:

“Se recomandă să fie cel puțin în cartierele centrale, vestice și nordice ale orașului: Central, Zavodsky, Varvarovka, Ternovka, sare. Locuitorii care nu își pot părăsi casele în diverse circumstanțe sunt sfătuiți să rămână în sau lângă adăposturi pentru bombe, adăposturi subterane. În cazul începerii bombardamentului, este necesar să mergeți imediat la adăpost, iar în cazul acestuiaabsența în apropiere – pentru a fi aproape de laturile de Nord și de vest ale clădirilor puternice, dar nu prea aproape de ele. Nu este permis să se afle în clădiri de apartamente cu panou. Lovirea unei cochilii de 203 mm în astfel de case duce la distrugerea lor semnificativă. Astfel de clădiri nu vor salva. În plus, inamicul poate folosi și rachete de cluster”, avertizează biroul comandantului.

Pletenchuk a adăugat că APU caută și distruge astfel de arme, mai multe dintre ele au fost deja transformate în fier vechi. 

“Dar este nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a le distruge complet. Facem tot posibilul pentru ca “bujorii” să fie doar flori!”,- a rezumat el.

reamintim că în ultimele zile ocupanții ruși s-au intensificat bombardarea Mykolaiv, există distrugere în sectorul rezidențial al orașului și victime civile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.