Podul Crimeei /ilustrația REUTERSPodul Crimeei/ilustrația REUTERS

Pentru a distruge podul Crimeei, va fi necesară o operațiune complexă și multi-vectorială, lansarea unei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune nu va rezolva problema, potrivit lui Kirill Mikhailov, cercetător la Conflict Intelligence Team.

el a spus acest lucru la Radio HB.

Potrivit acestuia, armata ucraineană va trebui să folosească vehicule fără pilot, aviație, poate chiar sabotaj și grupuri de recunoaștere.

“Această problemă poate fi rezolvată, iar rachetele cu rază lungă de acțiune ar trebui să joace un rol principal în aceasta. Dar este mult mai dificil decât apăsarea unui buton și distrugerea podului, din păcate”, a spus expertul.

Mihailov a subliniat că apărarea aeriană rusă poate doborî unele rachete HIMARS: de exemplu, una din cinci. Cu toate acestea, este neputincios împotriva rachetelor GMLRS.

“Prin urmare, chiar dacă Ucraina primește ATACMS mâine, în primul rând va fi necesar să distrugem, să neutralizăm apărarea aeriană rusă. Rachetele GMLRS sunt capabile de acest lucru. Am văzut distrugerea bateriei rusești S-300, distrugerea stațiilor radar, a echipamentelor de război electronic. Prin urmare, este posibil să neutralizăm apărarea aeriană rusă, dar cred că aceasta este o condiție prealabilă pentru utilizarea rachetelor balistice de tip ATACMS”, a spus analistul CIT.

După aceea, el prezice, întregul teritoriu ocupat temporar al Ucrainei, inclusiv Crimeea, va fi în zona de daune de foc a Forțelor Armate ale Ucrainei, care oferă noi oportunități.

După cum a raportat UNIAN, pe 16 iulie, consilierul șefului OP Alexey Arestovich a spus că podul Crimeei așteaptă soarta “turnurilor Boiko”.

după aceea, deputatul Dumei de Stat din “regiunea Crimeei” Mikhail Sheremet a amenințat cu o “lovitură zdrobitoare” la Kiev dacă Ucraina atacă Podul Crimeei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *