Lukașenko are” date ” despre conflictul dintre armata ucraineană și Zelensky/getty images

Președintele nerecunoscut al Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că armata ucraineană ar avea un conflict cu Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky. Se presupune că armata refuză să lupte cu Rusia, deoarece ” înțelege de ce este capabilă.”

Acest lucru este raportat de Agenția de știri BelTA controlată de regimul Lukashenka.

“Deja în Ucraina, potrivit datelor mele, începe o confruntare serioasă și un conflict între Zelensky și armata ucraineană. Armata, ca nimeni altcineva, înțelege ce este un conflict cu Rusia. Ei văd de ce sunt capabili și cât de mult pot lupta. Și nu vor putea continua lupta. Vedeți, Rusia a schimbat tactica”, a spus Lukașenko.

Mai mult decât atât, dictatorul din Belarus a spus că armata ucraineană se presupune că nu este mulțumit de faptul că autoritățile ucrainene au convenit să simplifice trecerea frontierei dintre Ucraina și Polonia și să ofere un statut juridic special, pentru că ei doresc “Ucraina pentru ucraineni.” Lukașenko a spus că soldații se pregătesc să taie capul oricui îi stă în cale.

În plus, dictatorul a repetat narațiunea populară de propagandă conform căreia Polonia se pregătește pentru anexarea regiunilor occidentale ale Ucrainei și, prin urmare, o susține în lupta împotriva ocupanților ruși. El prezice, de asemenea, că ucrainenii “va cere în continuare belaruși și ruși pentru a le proteja de polonezi.”

Citește și:  numai lupta va arăta: Danilov a estimat probabilitatea ca Belarus să intre în război cu Ucraina “Numai lupta va arăta”: Danilov a estimat probabilitatea ca Belarus să intre în război cu Ucraina NSDC a povestit cum șeful Ministerului Apărării din Belarus a înșelat Ucraina NSDC a spus cum șeful Ministerului Apărării din Belarus înșelat Ucraina  Belarus crește numărul de evenimente militare de antrenament de luptă - Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina Belarus crește numărul de evenimente militare de formare de luptă-Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina Belarus a restricționat intrarea și șederea în regiunile învecinate din Regiunea Gomel cu Ucraina Belarus a restricționat intrarea și șederea în regiunile învecinate din Regiunea Gomel cu Ucraina  în Belarus, o divizie a Iskanders a fost transferată la granița cu Ucraina în Belarus, o divizie a Iskanders a fost transferată la granița cu Ucraina

Anterior, Lukașenko a avut o conversație telefonică cu secretarul general al ONU, Antonio Gutterres. Unul dintre subiectele vizate deblocarea exportului de cereale ucrainene. El a propus tranzitul cerealelor ucrainene către porturile Baltice prin teritoriul său, dar are nevoie de “compromisuri”. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.