Lukașenko a lăsat să scape că Rusia a declanșat un război în Ucraina, nu o

Președintele autoproclamat al Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat public că nu există o” operațiune specială ” în Ucraina, ci un război. În același timp, el crede că calea către finalizarea sa este aproape, deoarece Putin ar fi oferit lui Zelensky ” condiții de pace acceptabile

Lukașenko a declarat Acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS.

Dictatorul din Belarus, evident, a uitat metodologia Kremlinului și s-a confundat în concepte. La început a vorbit despre “operațiunea Federației Ruse” în Ucraina, apoi a recunoscut că a fost un război.

“Sunt convins că în viitorul apropiat acest conflict – operațiunea Rusiei – se va încheia în pace. Vă voi spune principalul lucru pentru prima dată: Rusia oferă Ucrainei – Putin lui Zelensky, știu sigur – o versiune absolut acceptabilă a contractului. Și astăzi este încă posibil ca Ucraina și Rusia să fie de acord și Zelensky să semneze acest acord cu Putin. Dacă Zelensky nu merge pentru asta, atunci,crede-mă, în cele din urmă va trebui să semneze un act de predare. Rusia nu pierde acest război. Sunteți 100% convins și de acest lucru. Japonia știe mai bine decât mine cum se termină războiul dacă una dintre părți câștigă”, a spus Lukașenko.

cel mai apropiat asociat al dictatorului rus consideră că Belarus nu va trebui să meargă la război cu Ucraina, dar nu a exclus-o.

“Occidentul nu va putea să ne atragă în acest conflict. Avem suficiente informații pentru a nu ne implica în acest conflict, deoarece americanii împreună cu partenerii lor ne împing astăzi la acest conflict”, a spus Lukașenko.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 2 decembrie, Trezoreria SUA a aprobat un alt pachet de sancțiuni împotriva Belarusului, în special împotriva Fiului lui Lukașenko, Dmitry Lukashenko, și a mai multor companii din Belarus.

De asemenea, Regatul Unit a impus noi sancțiuni împotriva Belarusului. Lista include propagandistul Grigory Azarenok și corespondentul special al “SB. Belarus Today” Lyudmila Gladkaya, care a “intervievat” protestatarii reținuți de forțele de securitate pe cameră.

Belarus, ca răspuns la sancțiunile UE, SUA, Marea Britanie și alte țări, a decis să restricționeze importul de bunuri și intrarea străinilor.

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.