fotografie kyiv.klichko.org

Primarii din Kiev Vitali Klitschko au participat la Maratonul Internațional “unitatea autoguvernării locale a lumii de dragul bunăstării oamenilor și a păcii” și au arătat fragmente de scoici trase la Kiev.

a postat videoclipul pe canalul său telegram.

“Astăzi, a avut loc un dialog între primarii mai multor orașe ucrainene și reprezentanții autoguvernării locale, în special, orașele gemene ale acelor țări care acceptă astăzi cei mai mulți refugiați din Ucraina. Acestea sunt Polonia, Ungaria, Moldova, România, Slovacia. Maratonul este difuzat și pentru mass-media străină. Trebuie să arătăm șispuneți lumii cum Rusia distruge Ucraina și ucide ucraineni pașnici. Lumea ar trebui să știe despre sălbăticia și cruzimea specială a armatei ruse. Despre suferința ucrainenilor. Despre eroismul militarilor noștri, care luptă astăzi pentru independența și libertatea noastră. Ei protejează Ucraina de genocidul comis de Rusia”, a declarat Klitschko în timpul maratonului.

Klitschko a mulțumit partenerilor săi pentru sprijinul și asistența lor și le-a cerut să unească în continuare eforturile autoguvernării locale a Ucrainei și a lumii pentru a pune presiune asupra agresorului și a-l opri.

În același timp, primarul Vilnius Remigius Szymasius a anunțat semnarea rezoluției de la Vilnius – apelul primarilor orașelor europene către Națiunile Unite cu un apel de a închide cerul peste Ucraina. Rezoluția a fost deja semnată de primarii din Riga, Gdansk, Tirana și Tallinn. În opinia sa, rezoluția este un instrument important de presiune asupra ONU, așa că a cerut colegilor săi europeni să nu întârzie și să semneze petiția.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *