luptătorii Azov au numărat pierderile ocupanților din Mariupol/fotografii din Azov twitter

Apărătorii Mariupolului continuă să provoace pierderi enorme ocupanților ruși care au venit pe pământul nostru. 

Potrivit regimentului Azov, începând cu 1 mai, luptătorii săi au eliminat peste 2,5 mii de forță de muncă inamică, alte 5 mii au reușit să fie răniți. 

“De asemenea, am distrus peste 60 de tancuri și am eliminat 30. Aceasta reprezintă mai mult de 10% din pierderile inamice din întreaga țară. Situația este aproape aceeași cu transportatorii de personal blindat, sistemele de artilerie”, a declarat Ilya Samoylenko, ofițer de informații al regimentului Azov la un briefing cu Azovstal.

Samoylenko a menționat că apărătorii lui Mariupol au făcut-o fără sprijinul aviației și artileriei. Și a clarificat că au existat zile în care aproximativ jumătate din toate aeronavele rusești au participat la greve asupra orașului.

“Și am primit sprijin zero… Am rămas singuri. Și am fost lăsați pe cont propriu în ultimii 8 ani”, a spus Samoylenko.

Mariupol a fost asediat încă din primele zile ale unei invazii pe scară largă. Există încă peste 100 de mii de civili în oraș, precum și apărători din Regimentul Azov și marinarii. Ca urmare a bombardamentului, 90% din infrastructura orașului a fost deteriorată.

începând de astăzi, toate femeile, copiii și vârstnicii care se aflau pe teritoriul Azovstal au fost evacuați. Această parte a operațiunii umanitare Mariupol a fost finalizată.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *