Rusia încearcă să surprindă orașul/fotografie ua.depositphotos.com Rusia încearcă să surprindă orașul/fotografie ua.depositphotos.com

Luptele acerbe continuă în Severodonetsk, Regiunea Luhansk, armata forțelor armate din Ucraina nu se va retrage.

După cum relatează corespondentul UNIAN, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, a spus acest lucru la un briefing.

“Lupte acerbe și lupte de stradă acerbe continuă în prezent în Severodonetsk”, a subliniat Gromov.

În același timp, potrivit acestuia, nu este încă posibil să se spună clar care parte a orașului este controlată de armata ucraineană și care este controlată de ocupanți.

“Dacă spunem că 80% sau 60% sunt controlate de inamic, este imposibil să spunem acest lucru, deoarece, de exemplu, la sfârșitul zilei de ieri situația era aceeași. Noaptea, unitățile noastre au desfășurat acțiuni active, iar o parte din trimestru a fost luată sub controlul lor. Nu vă pot spune un procent chiar acum”, a adăugat Gromov.

el a numit, de asemenea, situația din oraș tensionată.

Citește și:  O explozie puternică a avut loc în apropierea portului Berdyansk O explozie puternică a avut loc în apropierea portului Berdyansk Belarus mută eșaloane cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video) Belarus mută eșaloanele cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video)ocupanții au avut un accident sub Melitopol pe un SUV furat – sunt morți ocupanții au avut un accident sub Melitopol pe un SUV furat-sunt morți

În prezent, nu există o astfel de sarcină pentru unitățile care sunt implicate direct în apărarea Severodonetsk. Unitățile vor îndeplini sarcini cu toate forțele și mijloacele disponibile, în funcție de resursa disponibilă”, a spus Gromov.

“Dacă vă spun că au sosit întăriri, îl voi face pe inamic să se gândească la asta și să ia unele măsuri. Subliniez încă o dată că Forțele Armate ale Ucrainei fac tot posibilul pentru a se asigura că întregul nostru teritoriu este sub controlul nostru”, a adăugat el.

De asemenea, potrivit acestuia, în unele zone din nordul și sudul țării, armata ucraineană desfășoară acțiuni de eliberare a așezărilor care sunt în prezent capturate și controlate de inamic.

Gromov a menționat, de asemenea, că există pericolul ca invadatorii să prindă Severodonetsk.

“În cazul capturării Severodonetsk, vom fi nevoiți să ne apărăm de-a lungul malului râului și vom lupta și din dezvoltarea urbană. Există un pericol în fiecare caz”, a spus el.  

Anterior, sa raportat că inamicul a concentrat eforturile asupra capturării regiunii Luhansk, lupte grele pentru Severodonetsk se desfășoară în continuare. Potrivit Statului Major General, ocupanții au stabilit controlul asupra părții de est a orașului.potrivit oficialilor occidentali, capturarea Severodonetsk de către trupele inamice este puțin probabil să ” devină baza “campaniei Ruse în Donbas, care ar putea trage pe”până la sfârșitul anului.” 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.