apărătorii ucraineni resping atacurile invadatorilor din Donbas/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Apărătorii ucraineni resping atacurile invadatorilor din Donbas/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

În Donbas, în ziua curentă, apărătorii ucraineni au respins 14 atacuri ale ocupanților ruși, luptele continuă în alte trei zone.

Acest lucru este raportat de Grupul forțelor unite pe rețeaua socială Facebook.

“Gruparea forțelor Unite continuă să desfășoare o operațiune defensivă într-o anumită zonă de responsabilitate în direcțiile Donețk și Lugansk. De-a lungul întregii linii de apărare, inamicul folosește avioane de luptă, lansatoare de rachete multiple, artilerie de calibru mare, tancuri, mortare ale diferitelor sisteme, atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură civilă, cartiere rezidențiale pașnice”, se spune în raport.

În special, ocupanții ruși au bombardat 46 de așezări din regiunile Donetsk și Luhansk, au distrus și deteriorat 62 de obiecte civile: 59 de clădiri rezidențiale, o stație electrică și o casă de cultură.

“Ca urmare a acestor atacuri, cel puțin 3 civili au fost uciși și încă 2 au fost răniți doar în districtele Pokrovsky și Bakhmut din regiunea Donetsk. Datele privind restul regiunilor Donetsk și Luhansk în ansamblu sunt încă clarificate”, se arată în raport.

“Apărătorii ucraineni și apărătorii din grupul forțelor Unite au respins astăzi 14 atacuri inamice. Lupta cu ocupantul continuă în alte trei locații”, se arată în raport.

pierderile Rusiei în Donbas

Soldații ucraineni provoacă pierderi de forță de muncă și echipamente invadatorilor ruși.

În special, în ultima zi, armata Grupului Forțelor Unite a distrus 2 sisteme de artilerie, 11 unități de vehicule blindate de luptă, 10 vehicule inamice.

De asemenea, unitățile de apărare aeriană de pe cerul Donbass-ului ucrainean au doborât 2 rachete de croazieră X-59mk și trei vehicule aeriene fără pilot de înaltă precizie de tip “cub”.

“În ultima săptămână, armata Grupului Forțelor Unite a respins 76 de atacuri inamice. Au fost distruse 22 de tancuri, 1 unitate de echipament special, 17 sisteme de artilerie, 67 de unități de echipament de luptă blindat, 1 vehicul blindat special și 28 de unități de echipament auto (unul dintre ele cu muniție).Unitățile de apărare aeriană au doborât un elicopter multifuncțional inamic K-52, 3 rachete de croazieră și 25 de vehicule aeriene fără pilot ale ocupantului”, se arată în raport.

anterior a fost raportat modul în care soldații ucraineni au distrus un hangar cu echipament rusesc.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.