rușii intensifică ofensiva în estul Ucrainei/foto de REUTERS

Trupele rusești cresc intensitatea ofensivei din estul Ucrainei simultan în toate direcțiile, cea mai mare activitate a acestora fiind în Slobozhansk și Donetsk.

ca rapoarte corespondente UNIAN, acest lucru a fost spus de către Președintele Ministerului Apărării al Ucrainei Alexander Motuzyanik în timpul unui briefing.

El a subliniat că obiectivul principal al inamicului rămâne neschimbat pentru moment-încercuirea grupării forțelor de apărare ucrainene, stabilirea unui control deplin asupra teritoriului Regiunilor Donetsk, Lugansk și Herson și asigurarea stabilității coridorului terestru cu teritoriul ocupat al Crimeei.

În același timp, au fost observate semne ale pregătirii agresorului pentru o intensificare și mai mare a ostilităților. În special, paturile sunt eliberate în Spitalul Raional Clinic Central Balakleya și este echipat un spital de câmp suplimentar. Și în orașul rus Rostov-on-Don, unități frigorifice suplimentare au fost desfășurate pe teritoriul unui spital clinic militar pentru a stoca cadavrele militarilor morți.

În același timp, Ministerul Apărării al Ucrainei nu exclude posibilitatea mobilizării depline pe teritoriul Rusiei.

“Dacă Rusia va declara mobilizarea deplină, desigur, va depinde de luptele care continuă în zona operațională estică. Dacă inamicul nu reușește să-și realizeze planurile în viitorul apropiat, un astfel de scenariu este foarte posibil, nu îl excludem”, a spus Motuzyanik.

Potrivit ediției britanice a The Guardian, perioada decisivă a războiului din Ucraina va veni în luna mai. Jurnaliștii au menționat că acum AFU nu este capabilă să lanseze o contraofensivă pe scară largă, dar situația ar trebui să se schimbe atunci când ultimul val de arme occidentale ajunge în țară.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.